Marie Richardson och Peter Stormare, två av Sveriges mest hyllade skådespelare, möts för första gången på bioduken i Tisdagsklubben. Inspelningarna av denna varma och underhållande dramakomedi om kärlek, vänskap, mat och passion, har nu påbörjats i och omkring Göteborg. Filmen produceras av Anagram, Jessica Ask och Åsa Karlsson, i samproduktion med Film i Väst.

Inspelningen av Tisdagsklubben påbörjades nyligen i och omkring Göteborg och i den starka rollistan finns förutom Marie Richardson och Peter Stormare även Sussie Eriksson, Carina M Johansson, Björn Kjellman, Ida Engvoll, Klas Wiljergård och Maria Sid. Tisdagsklubben, regisserad av Annika Appelin, är baserad på författaren Anna Fredrikssons manus, fritt efter sin egen roman.

– Jag ser så fram emot att få gestalta Karin i denna sinnliga och passionerade komedi tillsammans med mina väninnor i filmen. Att det är Peter Stormare som spelar stjärnkocken Henrik, gör detta extra spännande. Ett kärt återseende, vi spelade teater ihop med Ingmar Bergman för 30 år sen., säger Marie Richardson.

– Jag är mycket stolt och lycklig över att jag blev tillfrågad att vara med i Tisdagsklubben . Ett underbart manus, med unika karaktärer. Att det dessutom är skrivet av en kvinna, regisserat av en kvinna och huvudkaraktärerna är kvinnor gör detta till ett unikt projekt som bara kommer en gång i livet. Jag tackade nej till allting annat. Detta är en fantastisk resa som jag absolut vill vara med om. Att Marie Richardson gör huvudrollen är ”the icing on the cake”. En Hälsingetös och en unik talang, säger Peter Stormare.

Synopsis: Karin och Sten firar 40-årig bröllopsdag med ett stort festbord dukat och stämningen på topp. Medan vännerna skålar i champagne upptäcker Karin att Sten har varit otrogen. Efter att ha levt ett liv med att passa upp på sin make och dotter, börjar Karin nu omvärdera sin tillvaro. När väninnorna övertalar henne att följa med på en matlagningskurs, träffar hon kocken Henrik. Bland kryddor, fräsande stekpannor och ångande dofter upptäcker Karin snart att det aldrig är för sent att våga följa sina drömmar.

– Min ambition är att göra en feelgood-karamell med viktiga frågeställningar i botten. En film som kombinerar njutbart skådespeleri, mänsklig svaghet och storhet i en sötsur blandning och låter oss drömma större”, säger regissören Annika Appelin.

Tisdagsklubben är Annika Appelins första långfilm som regissör. Hon har lång erfarenhet inom filmproduktion och har tidigare regisserat kortfilmerna Evigt Unga, Att bli med barn och Vi ska ju inte ligga med honom. Appelin blir framöver även aktuell med polis-serien Huss med Karin Franz Körlof i huvudrollen.

Tisdagsklubben produceras av Jessica Ask och Åsa Karlsson för Anagram Sverige AB. Filmen samproduceras av Film i Väst, SF Studios, TV4/C More med stöd av Svenska Filminstitutet och distribueras av SF Studios med biopremiär 2022.