I Studio Fares hos Film i Väst i Trollhättan pågår just nu inspelningen av den norske regissören Joachim Triers film Verdens verste menneske. Filmen avslutar ”Oslo-trilogin” och får premiär 2021. Senast var Joachim Trier i Trollhättan där han spelade in Thelma. Filmen produceras av Oslo-Pictures, Thomas Robsahm, i samproduktion med Film i Väst.

Joachim Trier och Eskil Vogt har skrivit manus, vilket de gjort till alla Triers fem långfilmer. Verdens verste menneske ingår i ”Oslo-trilogin” med Reprise (2006) och Oslo 31. August (2011).  Med Reprise vann han norska motsvarigheten till Guldbaggen, Amanda, för Bästa film, Bästa regi och Bästa manus. Hans filmer har också visats på internationella filmfestivaler som Cannes, Sundance och Toronto och han är den hittills ende norske vinnaren av Nordiska rådets filmpris.

Verdens verste menneske är en melankolisk komedi om kärlek i vår tid – om att ha alla möjligheter i livet, men att ändå känna sig som en förlorare. I huvudrollen som Julie ser vi Renate Reinsve, hon spelar tillsammans med Renate Anders Danielsen och Herbert Nordrum.

Synopsis: Julie är snart 30 år och i färd med att etablera sig. Samtidigt sliter hon med att hitta sin plats i förhållnadet med den 15 år äldre serietecknaren Aksel och vet inte vart hon vill i lvet. En kväll smiter hon in på en på en fest där hon träffar den unge och energiske Eivind. Snart har hon lämnat Aksel och kastat sig in i ett nytt förhållande med förhoppningen om ett nytt liv. Julie fortsätter att kämpa för att hålla alla dörrar öppna, men finner snart att några livsval redan ligger bakom henne.