Jonas Karlsson och Hanna Ardéhn gör huvudrollerna i TV4 och C Mores dramasatsning Nattryttarna som just nu spelas in i Västra Götaland i samproduktion med Film i Väst. Serien bygger på den skakande historien om de övergrepp som förekom på ett ridcenter i Sverige under 1990-talet.

Nattryttarna är en överlevnadshistoria och bygger på vittnesmål från de händelser som inträffade på ett ridcenter där unga flickor utnyttjades av en känd hästprofil som också hade sin familj boende på gården. För manus står Ulf Kvensler (Vår tid är nu) och serien har skapats i tätt samarbete med Sophie Jahn, dotter till den man som anklagades och senare dömdes för sexualbrott.

I dramaserien Nattryttarna får tittarna följa fyra kvinnor med olika relationer till mannen som driver ridcentret. Huvudrollerna görs av Jonas Karlsson som spelar rollen som hästprofilen tillika pappan i familjen och Hanna Ardéhn som spelar hans äldsta dotter.

– Det här är en väldigt svår men samtidigt viktig roll för mig att få gestalta. Det är en berättelse där den enes maktmissbruk leder till andras maktlöshet. Hur någon med enorm status och ställning kan förvandlas till sin egen omgivnings skräck. Det här ska inte få hända och jag hoppas att tittarna blir lika uppslukade av berättelsen som jag blev av manuset, säger Hanna Ardéhn.

Nattryttarna kommer att bli en serie om åtta avsnitt som kommer att sändas på C More hösten 2022.

Nattryttarna produceras av Emma Nyberg på Jarowskij i samarbete med FEM för TV4 och C More, i samproduktion med Film i Väst och ZDF. Sonja Hermele är exekutiv producent för projektet på TV4 och C More. Ulf Kvensler är huvudförfattare av manus och säsongen regisseras av Molly Hartleb (konceptuerande regi) och Julia Lindström (avsnittsregi).