Den indiske regissören och manusförfattaren Karan Kandharis film Sister Midnight har tagits ut till filmfestivalen i Cannes i sektionen Quinzaine des Cinéastes. Filmen är samproducerad med Filmgate Films, Sean Wheelan, och Film i Väst. Delar av postproduktionen har gjorts av Göteborgsbolagen Filmgate VFX och Can Film.

Sister Midnight är Film i Västs femte samproduktion i Cannes 2024. Sedan tidigare har Magnus von Horns Flickan med nålen/The Girl with the Needle och Ali Abbasis The Apprentice tagits ut i huvudtävlan om Guldpalmen. Leonoardo van Dijls Julie Keeps Quiet är uttagen till Semaine de la Critique. Halfdan Ullmann Tøndels Armand är uttagen till Un Certain Regard.

Sister Midnight är en svart komedi om en missanpassad kvinna boende i en småstad som försöker navigera i tillvaron som nygift i ett arrangerat äktenskap mellan en besvärlig make, nyfikna grannar och sina egna galna impulser.

I huvudrollerna: Radhika Apte and Ashok Pathak

Manus och regi: Karan Kandhari. Producent: Alastair Clark, Wellington Films, Anna Griffin, Griffin Pictures med Alan McAlex, Suitable Pictures. i samproduktion med Sean Wheelan, Filmgate Films, och Film i Väst. Finansiärer: Film4 och BFI. Co-producer: Wendy Griffin.