Andreas Öhmans nya långfilm En dag kommer allt det här bli ditt är en djupt personlig berättelse om att komma hem, att våga möta det förflutna och om att växa upp. I huvudrollen ser vi Karin Franz Körlof och för första gången någonsin möts nu Peter Haber och Suzanne Reuter i en långfilm. Filmen produceras av Grand Slam Film i samproduktion med Film i Väst och spelas in i Västra Götaland under hösten 2021 och beräknas få sin premiär hösten 2022. SF Studios distribuerar filmen.

– Humor har alltid varit mitt sätt att överleva livets prövningar, och film- och TV-kvällar har alltid varit en tillflykt. Därför är det nu en dröm att få jobba med mina barndomsidoler Peter och Suzanne i den historia där jag återvänder till landsbygd, värme och komedi. Med Karin i spetsen av den otroliga ensemblen hoppas jag kunna bidra med nya tryggande skratt, säger Andreas Öhman, regissör och manusförfattare

Synopsis Framgångsrika serietecknaren Lisa och hennes syskon samlas på sina föräldrars gård för första gången på över tio år. Föräldrarna vill att endast en av dem ska ärva skogen, som varit i familjen i generationer. Men är någon av dem villiga att flytta hem igen?

I huvudrollen ser vi Karin Franz Körlof (The Wife, Den allvarsamma leken, Vår tid är nu, Blå ögon) och i två andra ledande rollen spelar för första gången Peter Haber (Britt-Marie var här, Män som hatar kvinnor, Beck) och Suzanne Reuter (Hamilton, Lasse-Majas detektivbyrå, Vår tid är nu, Lorry) mot varandra i en långfilm.

En dag kommer allt det här bli ditt är en berättelse om familj och ett arv som ingen vill ha.

Inspelningarna påbörjas i augusti 2021 och filmen kommer att spelas in i Västra Götaland och Norrbotten under 30 inspelningsdagar.

Filmen produceras av Grand Slam Film i samproduktion med Film i Väst, Filmpool Nord, SF Studios, Breidablick och Naive, med stöd från SFI, Creative Media Europe och Nordisk Film och TV-fond. Producenter är Gila Bergqvist Ulfung, Eliza Jones och Markus Waltå. Andreas Öhman står för manus och regi.

Andreas Öhman har gjort flertalet prisbelönta kortfilmer och första långfilmen I rymden finns inga känslor nominerades i flera kategorier för Guldbaggen och shortlistades som Best Foreign Feature till Oscarsgalan 2011. Sedan dess har Andreas skrivit och regisserat en lång rad filmer, bland andra Bitchkram, Remake och senast Odödliga.

Foto: TT/Peter Seth/Klara G/SF Studios