Peter Dalle, som även står bakom succéerna Lyrro Ut&Invandrarna, Skenbart, Ogifta Par och Drömkåken, är tillbaka med en ny långfilm, Tills solen går upp. En klassisk, vuxen kärlekshistoria med en stjärnspäckad ensemble. Film i Väst samproducerar och delar av filmen har spelats in i Västra Götaland.

I huvudrollerna ser vi Helen Sjöholm, Mikael Persbrandt, Vanna Rosenberg och Peter Dalle. I övriga roller återfinns Jennie Silfverhjelm, Björn Gustafsson, Filip Berg, Rachel Mohlin, Per Andersson och Anneli Martini. Filmen regisseras av Peter Dalle, som även skrivit filmens manus, och produceras av Patrick Ryborn, Unlimited Stories. Tills solen går upp har planerad biopremiär över hela landet julen 2020.

– Om vi inte drömmer på nätterna blir vi galna. Om vi inte dagdrömmer när vi är vakna orkar vi inte leva. De fantasifulla nödutgångarna i livet vill jag göra film om. Med dessa fantastiska skådespelare har jag fått de stoff som drömmar vävs av, säger Peter Dalle, regissör och manusförfattare.

–  I dagens utbud av svenska biofilmer gäller det att våga göra en tydlig rak historia som innehåller något extra som vi inte sett tidigare. Tills solen går upp är en vacker underhållande film, ett drama som tar kärleken på allvar och som filmiskt vågar berätta historien med en humoristisk underton. Vi vill idag mer än någonsin bli underhållna och fly bort för en liten härlig stund, säger Patrick Ryborn, producent, Unlimited Stories.

–  Jag är oerhört stolt och glad över att Film i Väst är samproducent i Peter Dalles nya film. Tills solen går upp är inget mindre än en stor och livsbejakande berättelse om kärlekens kraft och en varm känslofylld present till den svenska biopubliken, säger Peter Possne, produktionschef, Film i Väst.

Tills solen går upp samproduceras av SVT AB, Nordsvensk Filmunderhållning AB, Film i Väst, Nordisk Film med stöd från SFI. För distribution står Nordisk Film.