Det blir en laddad TV-helg om du vill se några av Film Västs samproduktioner. Seriestart på långfredag för dramat om Kerstin Thorvalls liv i Det mest förbjudna. Sedan blir det långfilm: Snabba Cash II, Snabba Cash – Livet Deluxe, Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, och så förstås dramaserien 30 grader i skuggan.

långfredagen 25 mars klockan 21.00 i SVT 1 börjar TV-serien om författaren och illustratören Kerstin Thorvalls liv i SVT. Tova Magnusson regisserar Det mest förbjudna som är producerad av Göta Film för SVT i samproduktion med Film Väst och SVT. Dramaserien får lysande kritik och högsta betyg av Jeanette Gentele i SvD. Andra avsnittet sänds 26 mars och tredje 27 mars i SVT. Finns även på SVT Play.

Kerstin Thorvall lever ett idylliskt och kärleksfullt förortsliv. Hon är gift med en mycket ordentlig man och har många barn. Hon är också en talangfull modetecknare och barnboksförfattare, Hon älskar sitt jobb. Och hon älskar att ligga med unga vackra män, helst i främmande länder. Snart blir hon även en av Sveriges mest uppmärksammade författare.

Det mest förbjudna är en berättelse om den välkända författaren och illustratören Kerstin Thorvall, spelad av Cilla Thorell. Tv-serien spänner över en stor del av Kerstins liv, vi får följa henne från 1959 och genom tiden då hennes skandalomsusade bok, Det mest förbjudna, kom ut och fram till att hon är farmor. Serien handlar om en yrkeskvinnas kamp mot konventioner och patriarkat. Men också om kampen mot psykisk sjukdom och konsekvenserna det får för hennes barn. Kerstin Thorvall är en kvinna som tar plats, och inte ber om ursäkt för det. En författare som är extra älskad för att hon aldrig förstod när hon borde hållit käft.

Fakta Det mest förbjudna Regi: Tova Magnusson Manus: Åsa Lantz Producent: Christer Nilson, Göta Film Ansvarig utgivare: Christian Wikander SVT. Det mest förbjudna är producerad av Göta Film för SVT, i samproduktion med SVT och Film Väst. Rollista: Kerstin Thorvall: Cilla Thorell Hilma: Anna Bjelkerud Nils-Petter: Richard Forsgren Åke: Sven Ahlström Malte: Magnus Krepper

Här är fler av Film Västs samproduktioner under påsken:

  • På långfredag 25 mars klockan 22.00 i SVT1 sänds Babak Najafis Snabba Cash II med Joel Kinnaman, Fares Fares, Dejan Cukic med flera.
  • Felix Herngrens Oscarsnominerade biosuccé med Robert Gustafsson i storform, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, sänds i TV4 påskafton 26 mars klockan 21.30
  • Påskdagen 27 mars klockan 22.00 i SVT1 kommer tredje och sista delen efter Jens Lapidus bestseller, Snabba Cash – Livet deluxe i regi av Jens Jonsson.
  • Annandag påsk 28 mars klockan 21.00 i SVT1 sänds näst sista avsnittet av dramaserien 30 grader i februari.