För första gången i Tempo Dokumentärfestivals historia inviger en kortfilm festivalen. Det är Lina Maria Mannheimers Man med duvor, en film om ömhet, äckel och hängivenhet. Filmen är skriven, regisserad och producerad av Lina Mannheimer, Mannheimer Produktion, i samproduktion med Film i Väst. Tempo Dokumentärfestival öppnar den 8 mars.

Synopsis: Framför det ikoniska Centre Georges Pompidou i Maraiskvarteren i Paris skapas varje dag en fascinerande art brut performance. Tusentals duvor migrerar vid solnedgången till samma plats för att få mat och rent vatten. En man sammansmälter med sin flock. Han vägrar att flytta på sig och skapar mycket kontrovers i sitt uppror att ta hand om några av stadens mest avskydda djur. Man med duvor är en film om ömhet, äckel och fanatisk hängivenhet.

2019 medverkade Lina Maria Mannheimer på Tempo med långfilmsdokumentären Parning, också den i samproduktion med Film i Väst. Filmen är med och tävlar om 25 000 kronor i Tempo Short Award, som är festivalens tävlingssektion för korta dokumentärer. Priset delas ut i samarbete med Svenska Filminstitutet.