Maria Fredrikssons dokumentär Miraklet i Gullspång får världspremiär i tävlan på prestigefulla filmfestivalen Tribeca Festival i New York. Miraklet i Gullspång är Maria Fredrikssons långfilmsdebut, och i juni får den världspremiär i sektionen Documentary Competition på Tribeca Festival. Filmen är producerad av Ina Holmqvist, Ballad Film, i samproduktion med Film i Väst. Festivalen invigs 7 juni.

Synopsis: Ett tecken från Gud får två norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.

Maria Fredriksson är regissör, producent och manusförfattare. Hon avslutade sin Master of Fine Arts vid Stockholms Dramatiska Högskola 2012 och har sedan dess gjort korta dokumentärer som Elvakaffe (2013), Afternoon Tea (2015), Ett jävla paradis (2018) och Svonni vs Skatteverket (2020). Hennes filmer har visats på internationella filmfestivaler som Hot Docs, Visions du Réel och Palm Springs. Maria Fredriksson är också en av grundarna till det helt kvinnliga produktionsbolaget Ballad Film.