Svenske Niclas Larssons film Mother Couch med Taylor Russel, Ellen Burstyn och Ewan McGregor i huvudrollerna har tillsammans med brittiska Sally El Hosaini och James Krishna Floyds Unicorns tagits ut till Special Presentations vid Toronto International Film Festival, som invigs den 7 september. Båda filmerna är samproducerade med Film i Väst.

Mother Couch bygger på en roman av Jerker Virdborg, Mamma i soffa (2020) är samproducerad med Film i Väst och för postproduktion svarar Dupp Film.

Synopsis: När Mamma slår sig ner i den gröna italienska soffan på Oakbed’s Furniture, lämnas hennes tre undrande barn att ta reda på varför.

Skådespelare: Taylor Russel, Ellen Burstyn, Ewan McGregor

Producent: Sara Murphy, Fat City Productions, i samproduktion med Katrin Pors, Eva Jakobsen, Mikkel Jersin, SnowGlobe

Regissören och manusförfattaren Niclas Larsson har arbetat med film som skådespelare och redan under tonåren började han regissera sina egna kortfilmer och musikvideor. Efter teaterutbildning blev han 2009 antagen till USC Cinema School. För sin kortfilm Vatten fick han både jurypriset och publikpriset vid Göteborg Film Festival 2013. Han har senare gått vidare till reklamfilm världen över, där han arbetat vid produktionshuset MJZ med bland andra Spike Jonze och Mike Mills. Mother Couch är hans första långfilm.
Bild: Linus Sandgren

 

Unicorns handlar om Ayesha är en attraktiv brittisk-sydasiatisk dansare. Det är bara det att hon inte är en kvinna. Hon är i själva verket Ashiqw, en blyg, queer man – ännu i garderoben – med en mycket övertygande ”realistisk Queen” persona. Ayesha träffar händelsevis Luke, en straight, singelpappa, och det uppstår en unik kärlek mellan dem. Men kan Luke älska en kvinna, som faktiskt inte finns?

I rollerna: Ben Hardy, Hannah Onslow, Sagar Radia

Regissör: Sally El Hosaini, James Krishna Floyd. Manus: James Krishna Floyd

Producent: Philip Herd, Celine Rattray, Chromatic Aberration & Maven Screen Media i samproduktion med Sean Wheelan, Filmgate Films

Postproduktion: Göteborgsföretagen Can Film,   (Conform, Grade and Deliverables), Auditory (Sound) och Filmgate (VFX).