Ninja Thybergs långfilm Pleasure har tagits ut till Sundance Film Festival i sektionen World Dramatic Competition. Filmen är delvis inspelad i Göteborg och är producerad av Eliza Jonez, Markus Waltå och Erik Hemmendorff, Plattform Produktion, i samproduktion med Film i Väst. Pleasure kvalitetsstämplades också som i Cannesfestivalens Official Selection med Cannes Label 2020 i maj.

Pleasure utspelar sig i den amerikanska porrindustrin. Bella, en ung och ambitiös 20-åring, åker från Sverige till Los Angeles för att bli nästa stora porrstjärna. Pleasure är en film om ambition, uppoffringar och feminism, som utspelar sig i en av världens mest patriarkala strukturer. I huvudrollen syns filmdebuterande Sofia Kappel som spelar mot i övrigt mestadels autentisk cast från porrvärlden.

– Jag är otroligt glad att filmen har blivit uttagen till Sundance. Jag visade kortfilmen med samma namn där 2014, och har längtat efter att långfilmen ska få leva i USA där den också utspelar sig. Det positiva i att festivalen i år är mestadels digital, är att jag får chans att visa filmen för publik i alla stater och jag känner mig väldigt förväntansfull inför deras reaktioner! säger Ninja Thyberg.

För filmens manus står Ninja Thyberg i samarbete med Peter Modestij. Filmen är producerad av Eliza Jones, Markus Waltå och Erik Hemmendorff, Plattform Produktion, med stöd av Svenska Filminstitutet. Pleasure distribueras av SF Studios

Ninja Thyberg vann Canal+ Award med kortfilmen Pleasure som tävlade i Kritikerveckan i Cannes 2013. Hennes kortfilm Hot Chicks, en samproduktion med Film i Väst, vann 1 km-filmpriset på Stockholm Filmfestival 2014 och hon belönades med Student Visionary Award på Tribeca Film Festival med Catwalk 2015.