Den norske regissören och manusförfattaren Kristoffer Borgli spelar just nu in sin andra långfilm i Västra Götaland. Filmens norska titel är Syk pike och lanseras internationellt som Sick of Myself. Filmen produceras av Oslo Pictures i samproduktion med Garagefilm International och Film i Väst.

Sick of Myself är en svart komedi om att bygga en karriär utifrån en offerroll. I huvudrollen som Signe ser vi Kristine Kujath Thorp, som nyligen vann norska Guldbaggen, en Amanda. Hon medverkar också i Film i Västs samproduktioner Den värsta förbrytelsen och Nordsjön. I rollen som hennes partner, konstnären Thomas, ser vi Eirik Sæther, som själv är konstnär och som här gör sin debut om skådespelare. I övriga roller ser vi bland andra Fanny Vaager, Andrea Bræin Hovig, Steinar Klouman Hallert, Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen och Anders Danielsen Lie.

Kristoffer Borgli har gjort en rad internationellt uppmärksammade kortfilmer, musikvideor och reklamfilmer. Långfilmsdebuten Drib från 2017 med bland andra Brett Gelman, fick sin internationella premiär på SXSW och nominerades till Nordisk Panorama. Hans senaste kortfilm, Former Cult Member Hears Music For The First Time, var i tävlan i Sundance år 2020.

Synopsis: Signe närmar sig 30 år och är den minst framgångsrika i sin umgängeskrets, som består av unga kreatörer. Hon känner sig särskilt misslyckad när hennes pojkvän plötsligtslår igenom som konstnär samtidigt som hon själv ”bara” jobbar på ett kafé. En olycka på arbetet får henne att ge sig in i ett potentiellt självförverkligande projekt: en hund har angripit en kvinna och Signe har fått blod över hela sig efter att ha hjälpt till vid olyckan. Omedelbart tror folk att Signe också är ett offer. Missförståndet leder till en stimulerande upplevelse av att få uppmärksamhet och omtanke, en roll hon kommer att leva sig in i på heltid. Efterhand ska det visa sig hur långt Signe är villig att gå för att skapa sitt nya jag.

Filmen spelas in i Oslo och Göteborg och produceras av Dyveke Bjørkly Graver och Andrea Berentsen Ottmar i Oslo Pictures. Svensk samproducent Mimmi Spång och Signe Höeg, Garagefilm International. Filmen får premiär hösten 2022.

Bild: Oslo Pictures/Julia Naglestad