I helgen hölls 20-årsjubilerande Novemberfestivalen i Trollhättan, Sveriges nationella arena för unga filmare. Bland pristagarna fanns Jonas Dorsz Håkansson som för sin film KONSULT tog hem priset för bästa manus. Filmen är producerad av Alexandra Lind, Droppingframes i samproduktion med Film Väst.

Juryn motiverar priset så här: ”Ett manus som fångar samtiden på ett obehagligt exakt sätt. Som lyckas skildra prekariatets utsatta situation, med otrygga anställningsförhållanden och otacksamma arbetsuppgifter. Berättandet har driv och tempo, kombinerat med en fingertoppskänsla för detaljer och konfliktsituationer.”

Jonas Håkansson studerar just nu fotografi vid Akademin Valand i Göteborg. Han har på senare tid gått över från att fokusera på foto till film och regi. Jonas har skrivit, regisserat samt fotograferat flertalet kortfilmer de senaste åren, och har då jobbat med några av skådespelarna kopplade till KONSULT. Bland dem Matilda Brogren Ragnerstam, Angelica Prick och Carl Markus Wickström.

Bild: Novemberfestivalen

Läs mer om festivalen här: www.novemberfestivalen.se