Barn av Dag Johan Haugerud har i dag haft sin första inspelningsdag i Studio Fares i Trollhättan, med några av Norges främsta skådespelare i rollerna.

– Det är härligt att vara igång, säger regissören och manusförfattaren Dag Johan Haugerud. Efter den kritikerrosade Amanda-vinnaren Som du ser meg (2012) och novellfilmen Det er mig du vil ha, är Dag Johan Haugerud äntligen igång med sin nästa spelfilm, Barn.

Barn utspelar sig i miljöerna runt en skola i Oslo och handlar inledningsvis om den 13 år gamle Lykke, dotter till en socialdemokratisk minister, som genom en olycka tar livet av Jamie, sonen till en framstående politiker från Fremskrittspartiet, FrP. Filmen följer efterspelet till olyckan och undersöker vad det innebär att vara barn i Norge i dag.

Henriette Steensrup spelar huvudrollen Liv, som är rektor på den skola där olyckan sker. Thorbjørn Harr spelar FrP-politkern Per Erik Lundmo som mister sin son. Som alltid i Dag Johan Haugeruds filmer skildras de mest allvarliga teman med humor och värme. Bland övriga skådespelare syns Jan Gunnar Røise, Brynjar Bandlien, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner, Trine Wiggen, Selome Emnetu, Anne Marit Jacobsen och Tone Danielsen.

Barn produceras av Motlys (Yngve Sæther) i samproduktion med bland andra Film i Väst och förväntas få norsk biopremiär i oktober 2018. Filmen distribueras av Arthaus i Norge, TriArt i Sverige och Øst for Paradis i Danmark.

På bilden:  Thorbjørn Harr, Henriette Steenstrup och regissören Dag Johan Haugerud.