Inspelningarna av den nya Sune-filmen Sune vs. Sune med planerad biopremiär julen 2018, har nyligen påbörjats i Göteborg med omnejd. Och det blir den första filmen med en helt ny rollbesättning.

Rollen som Rudolf, pappan i familjen, görs av Fredrik Hallgren – som kanske mest är bekant för biopubliken för sin roll i SVT-succén Bonusfamiljen, där han spelar den frånskilde Martin. Sunes och Håkans mamma Karin spelas av Sissela Benn, vars alter ego Filippa Bark bland annat gjort succé i Melodifestivalsammanhang. Sune spelas av 10-årige Elis Gerdt och lillebror Håkan av 6-årige Baxter Renman. Och storasyster Anna görs av Tea Stjärne, kanske främst bekant från Tjuvarnas Jul.

– Vi ser det här som en nystart som utvecklar temat, men ändå står med fötterna fast förankrade i Sunes universum, säger Linus Stöhr Torell, en av filmens producenter. Den nya familjen känns jättespännande för oss – Fredrik och Sissela tillför helt nya element till filmserien och vi har på alla sätt träffat guld med våra barnskådespelare. De känns verkligen som att de klivit rakt ut ur Sören och Anders böcker och är till och med över förväntan fantastiska.

Sune vs. Sune regisseras av Jon Holmberg och produceras av Linus Stöhr Torell och Malin Söderlund. 

Filmen är en samproduktion mellan Unlimited Stories, Film i Väst, SVT, Nouvago Capital, med stöd av SFI . Filmen distribueras av Nordisk Film.

Sune vs. Sune har planerad svensk biopremiär julen 2018.