På söndag 18 september går du på bio för halva priset. Med Biopasset får du tolv filmer till halva priset under ett år för 149 kronor. Tre av dem är Film i Västs samproduktioner. I helgen visas också filmen om Galenskaparna och After Shave på nästan 150 biografer runt om i landet.

Söndagen den 18 september firas den Stora Biodagen i hela landet med halva priset på alla filmer! På Filmstadens och Svenska Bios biografer är det även halva priset på alla köp i kiosken under hela dagen! Idag släpper vi biljetterna. Alla ordinarie föreställningar under denna dag kan ses till halva priset och på Filmstadens och Svenska Bios biografer är det även halva priset på alla köp i kiosken under hela dagen. LÄS MER HÄR

Den enda av Film i Västs samproduktioner som visas just nu är dokumentärfilmen “Det ska va gôtt å leva – en film om Galenskaparna After Shave”. Filmen handlar om den göteborgska humorgruppen Galenskaparna After Shaves födelse, mot- och framgångar – från folkparksturnéer till slutsålda föreställningar och kultstatus. Genom intervjuer och tillbakablickar tas publiken med genom fyra decennier av blod, svett, tårar och galenskap. Premiären sammanfaller med Galenskaparna After Shaves 40-årsjubileum. Medverkar i filmen gör Claes Eriksson, Anders Eriksson, Kerstin Granlund, Knut Agnred, Per Fritzell, Jan Rippe samt i arkivmaterial Peter Rangmar.

Med Biopasset får du handplockade biofilmer till halva priset med premiärer jämnt fördelade över året. Det är filmer ur den ordinarie biorepertoaren som är speciellt utvalda för Biopasset och en vuxen biopublik. Spännande, gripande och upplevelserika berättelser från Sverige, USA och övriga världen. Biopasset gäller alla föreställnings­­tider och alla dagar på samtliga medverkande biografer så länge filmen visas på bio. Biopasset kostar 149 kr och gäller alla föreställningstider och alla dagar på samtliga medverkande biografer så länge filmen visas på bio. LÄS MER HÄR 

Film i Västs samproduktioner på Biopasset:

  • Björn Runge Bränn alla mina brev 29 september
  • Ruben Östlund Triangle of Sadness 7 oktober
  • Andreas Öhman En dag kommer allt det här bli ditt 3 februari

Som kuriosa kan nämnas att Hannes Holms film En man som heter Ove och blev en av de största publiksuccéerna i svensk filmhistoria nu kommer i en amerikansk version med Tom Hanks i huvudrollen A man called Otto, 13 januari.