Kjell Bergqvist är åter i Göteborg för inspelningen av Bäckström säsong 2 som börjar spelas in idag. Samtidigt avslöjas nu en stor del av säsongens nya skådespelare. Seriens första säsong spelades även den in i Göteborg med omnejd och blev en publiksuccé på C More och TV4 i höstas. Nya regissörer för serien är Andreas Öhman och Manuel Concha. Georgie Mathew och Cecilia Forsberg Becker på Yellowbird producerar, Film i Väst samproducerar.

Evert Bäckström spelas liksom förra säsongen av Kjell Bergqvist och vid sin sida har han den smarta och tuffa, men allt mer misstänksamma, kollegan Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren). Han får även hjälp av den klurige grannpojken Edvin (Elvis Stegmar). Till denna säsong ansluter bland andra även Malin Crepin, Marcus Vögeli, Peder Falk, Michael Segerström och Adja Krook. Flera av skådespelarna från första säsongen återvänder också, däribland Helen Sjöholm, Pekka Strang, Jens Hultén, Filip Berg, Peshang Rad, Rolf Lydahl, Malgorzata Pieczynska, Anders Mossling och Victoria Dyrstad.

Säsong 2 är fritt baserad på Leif GW Perssons roman, Den sanna historien om Pinocchios näsa och handlar om kändisadvokaten Tomas Eriksson, tillika Bäckströms fiende och rival i TV-programmet Spaning, som hittas mördad i sitt hem under mystiska omständigheter. Bäckström tar sig an det högprofilerade fallet med dubbla känslor. Han njuter av hetluften och strålkastarljuset, men ju mer han gräver sig in i Eriksson hemliga liv, desto mer inser han till sin fasa hur lika dom är – framgångsrika, giriga, korrupta och ensamma.

Mordplatsen är full av motsägelsefulla spår som öppnar för en myriad av olika händelseförlopp och gärningspersoner och fallet utvecklas till att bli det svåraste Bäckström tagit sig an. Han upptäcker att motivet till mordet tycks kretsa kring en mytomspunnen speldosa i guld föreställande Pinocchio. Den är tillverkad av Fabergé, värd 300 miljoner kronor och dess väg genom seklerna är kantad av ond bråd död. Vilket inte hindrar Bäckström från att i hemlighet själv försöka lägga vantarna på den. Precis som Eriksson tycks ha gjort. Girigheten leder ut Bäckström på allt farligare vatten i en värld där alla visar sig ljuga värre än Pinocchio själv. Vem kan han lita på när hans eget liv plötsligt står på spel?

– Vi är givetvis oerhört tacksamma och glada över möjligheten att få fortsätta resan med Bäckström. Det är en härlig utmaning att toppa framgångarna från den första säsongen, och vi lovar att vi har en riktigt stark och underhållande säsong på gång, säger Cecilia Forsberg Becker, producent på Yellowbird.

Bäckström säsong 2 planeras ha premiär på C More och TV4 under våren 2022.

Bäckström säsong 2 produceras av Georgie Mathew och Cecilia Forsberg BeckerYellowbird för C More och TV4 i samproduktion med ARD Degeto och Film i VästNiva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. Manusen är skrivna av Jonathan Sjöberg och Dennis Magnusson och kommer att regisseras av Andreas Öhman och Manuel Concha. Banijay Rights hanterar den internationella distributionen.