På danska Fyn pågår nu inspelningen av familjedramat Håbet, som får premiär nästa år. Serien kommer att visas i fyra 40-minutersasnitt i TV4 och C More 2019. Zentropa och danska TV 2 producerar i samproduktion med bland andra Film i Väst.

Serien Håbet (Hoppet) utspelar sig år 1899 och i den får vi följa föräldralösa femtonåriga Maries kamp för att hitta sin pappa – en sjöman, som alla tror gick under med sitt skepp. Utklädd till pojke sticker Marie till sjöss med skonaren Haabet på en dramatisk resa längs Danmarks kust på väg mot Norge.

I huvudrollen som Marie ser vi debuterande skådespelaren Annie Lindvig och i övriga roller ser vi bland andra Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt och Kirsten Olesen. 

För manus står Ina Bruhn och regissör är Christian E Christiansen. Håbet produceras av TV 2 och Zentropa i samproduktion med FilmFyn och Film i Väst med stöd av Public Service Puljen i samarbete med NRK, TV 4 Sverige och C More. Serien är utvecklad med stöd från Creative Europé (EU). För internationell försäljning ansvarar TrustNordisk.

Bilder: Christian Geisnæs / TV 2