Första säsongen av Springfloden blev en tittarsuccé när den sändes i SVT 2016. Nu är inspelningen av andra säsongen igång i Västra Götalandsregionen. I huvudrollerna ser vi återigen Julia Ragnarsson som Olivia Rönning och Kjell Bergqvist som Tom Stilton, som vann TV-priset Kristallen för sin roll inom kategorin ”Årets manliga skådespelare i en TV-produktion”.

I övriga roller återser vi även bland andra Dar Salim som Abbas, Cecilia Nilsson som poliskommissarie Mette Olsäter och Johan Widerberg som fixaren Minken. Pontus Klänge och Niklas Ohlson regisserar.

SPRINGFLODEN II är baserad på författarparet Cilla och Rolf Börjlinds andra bok om Tom Stilton och Olivia Rönning, bestseller Den tredje rösten som framgångsrikt sålts till 28 länder. Cilla och Rolf Börjlind står på nytt för manusarbetet av serien.

Inspelningen av SPRINGFLODEN II sker i Marseille, Göteborg och Stockholm och börjar sändas i SVT hösten 2018 i tio avsnitt om 45 minuter.

SPRINGFLODEN II är en samproduktion mellan Sveriges Television, Filmlance (Francy Suntinger), Film i Väst, ZDF, Nad Con och Lumiére, med stöd från Svenska Filminstitutet.

Synopsis: Ett mord i Stockholm på en tulltjänsteman, som är arrangerat som ett självmord, hänger på något vis ihop med ett brutalt styckmord på en blind kvinna i Marseille. Morden drabbar både Olivia och Abbas på ett privat plan. De dras in i var sitt fall. Mette Olsäter får fallet på sitt bord och ber Tom Stilton om hjälp.