I april blir det premiär för nya webbserien Hashtag med åtta femtonminutersavsnitt som sänds på SVT-Play. Serien är helt fiktiv men inspireras till viss del av de så kallade Instagramupploppen i Göteborg år 2012. Alla skådespelare är ungdomar från Göteborg. Serien produceras av Zentropa Sweden i samproduktion med SVT och Film Väst.

Hashtag tar sin utgångspunkt i ett Instagramkonto där tjejer och killar hänger ut varandra som horor. Vänner vänds mot varandra och de uthängda ropar efter hämnd. Det hela urartar snabbt och slutar med upplopp. En serie om små handlingar som får stora konsekvenser.

Hashtag är skriven av Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert och regisseras av Anders Hazelius. Producent: Lizette Jonjic, Zentropa Sweden. Foto: Ellinor Hallin. Klippare: Andreas Nilsson. Musik av 1987 (Victor Holmberg).

I rollerna: Aviva Wrede, Emma Söderström, Winny Lopez, Loa Ek (Efterskalv), Kvein Waz (Play), Özden Sanal, Miran Kamala (Beck, Johan Falk, Sebbe), Alexander Gustavsson (Pojkarna) med flera.

Stillbild: Øystein Grønvold