Robert Gustafsson och Tomas von Brömssen ansluter till den andra säsongen av Colin Nutleys stjärnglänsande ensembledrama Bröllop, begravning och dop. Den efterlängtade nya säsongen har streamingpremiär på C More den 14 september och på TV4 den 27 september. Bröllop, begravning och dop produceras av Sweetwater och är en samproduktion mellan C More/TV4, Nordisk Film och Film i Väst. Serien har spelats in i Ulricehamn med omnejd. Regissör är Colin Nutley, som också har skrivit manus tillsammans med Helena Bergström.

– Första säsongen av Bröllop, begravning och dop slog ner som en bomb. Det var allt på en och samma gång – roligt, gripande, spännande. Det händer mer i ett avsnitt än vad det normalt gör i tre, samtidigt som skådespelarinsatserna var oerhört imponerande. När jag fick frågan från Colin om att spela en kärlekskrank präst i uppföljaren var betänketiden inte lång. Att jobba med en regissör som släpper dig lös i improvisationens hage är en lycka. Samtidigt är det som att hoppa över simulatorn och teorin i en flygutbildning och direkt sätta dig som pilot i cockpit i en Boeing full med passagerare och bara flyga. Och jag bara älskar det, säger Robert Gustafsson som i serien spelar kyrkoherden Henrik Wahlmark.

– Jag blev jätteglad när Colin Nutley ringde och frågade om jag ville vara med i Bröllop, begravning och dop och spela Marie Göranzons nya kärlek. Yes! Jag kände mig mycket smickrad över att få spela med en av våra bästa skådespelerskor. Colins metod att låta oss få improvisera fram dialogen kändes härligt befriande. I stället för att sitta och plugga repliker kvällarna innan morgondagens tagningar, kunde vi ägna oss åt att umgås, äta och dricka gott. Urtrevlig arbetsmiljö! Och över alltihop Colins underbart nasala stämma som smekte hjärna och hjärta, säger Tomas von Brömssen som spelar karaktären Ingmar Strålin som efter en längre utlandsvistelse flyttar tillbaka till bygden och hittar kärleken i sitt liv.

Säsong 1 tog avstamp på bröllopsfesten för Meja (Molly Nutley) och Sunny (Angelika Prick), där Mejas mamma Grace (Helena Bergström) och Sunnys pappa Samuel (Philip Zandén) hade en affär. Den intensiva romansen ledde till dottern Daisy, något som skakade om familjerna och inte minst Samuels barnlängtande fru Michelle (Maria Lundqvist).

När vi möter familjerna i den nya säsongen blossar konflikten om föräldraskapet kring Daisy upp igen, efter att en svår bilolycka inträffar. Vem är egentligen bäst lämpad att vara förälder till Daisy? Hur går man vidare med nya relationer efter ett krossat äktenskap? Och vad händer egentligen när en kärlek man inte sett på decennier plötsligt knackar på dörren? Helt enkelt: En säsong full av kärlek, liv och död i två av Sveriges mest älskade familjer.

Hela ensemblen från säsong 1 återvänder till säsong 2, tillsammans med fyra, för säsongen nya, tillskott i form av Helena af Sandeberg, Klas Wiljergård, Tomas von Brömssen och Robert Gustafsson. Fullständig rollista och pressbilder bifogas.

Bröllop, begravning och dop lockade rekordpublik till C More och TV4 när den hade premiär i februari 2019 och var dubbelt nominerad i tv-priset Kristallen. Serien blev en av C Mores mest sedda och dessutom TV4:s mest framgångsrika premiär på sju år med en publik på nära 1,5 miljoner tittare per avsnitt på TV4 och TV4 Play.

– Colin Nutley är unik i sitt sätt att skildra stora känslor och stunder från livet som vi alla berörs av. Jag tror att det finns många som längtar efter att få återvända till de här karaktärernas liv och se hur det går för dem i såväl kärlek som sorg. Om du tyckte om säsong 1 kommer du älska att få träffa såväl nya som gamla ansikten igen, säger Elin Kvist, exekutiv producent för Bröllop, begravning och dop på C More och TV4.

Säsong 2 av Bröllop, begravning och dop består av fyra avsnitt och har premiär på C More den 14 september och på TV4 den 27 september.

Bröllop, begravning och dop produceras av Sweetwater och är en samproduktion mellan C More/TV4, Nordisk Film och Film i Väst. Serien har spelats in i Ulricehamn med omnejd. Regissör är Colin Nutley, som också har skrivit manus tillsammans med Helena Bergström.

Rollista
Grace Öhrn – Helena Bergström
Carl-Axel Öhrn – Johan H:son Kjellgren
Meja Öhrn – Molly Nutley 
Michelle Seger – Maria Lundqvist
Sunny Seger – Angelika Prick
Damien Seger – Jonathan Fredriksson
Louise Lööf – Marie Göranzon (Graces och Valentins mamma)
Rolf Öhrn – Jan Malmsjö (Carl-Axels pappa)
Valentin Lööf – Andreas T Olsson (Graces bror, Präst)
Conny Karlsson – Peter Harryson (Michelles pappa)
Schiff – Alexander Karim (Sunnys morbror)
Veronica Strålin – Helena af Sandeberg
Henrik Wahlmark – Robert Gustafsson (kyrkoherde)
Ingmar Strålin – Tomas von Brömssen
Emil Bergkvist – Klas Wiljergård (spermadonator till Mejas och Sunnys barn)