Sune vs Sune blev fjolårets mest sedda svenska film med över 450 000 biobesök, tre Guldbagge-nomineringar, kritikerhyllningar och visning i Berlin. Nu är inspelningarna till uppföljaren igång i Västra Götaland. Bakom nya Sune-filmen finns samma upphovspersoner som gjorde “Sune vs Sune” med manus och regi av Jon Holmberg. Nya Sune-filmen har biopremiär 20 december. Unlimited Stories producerar i samproduktion med bland andra Film i Väst.

Som i Sune vs Sune spelas familjen Andersson av Elis Gerdt (Sune), Baxter Renman (Håkan), Tea Stjärne (Anna), Sissela Benn (Karin) och Fredrik Hallgren (Rudolf). Övriga roller spelas av bland andra Tomas von Brömssen, Marika Lindström, Jonatan Rodriguez, Christoffer Nordenrot och Maria Nohra.

Tomas von Brömssen gör rollen som Sunes, Håkans och Annas morfar:

– Jätterolig inspelning! Dels för att det kändes roligt att få vara med i en Sune-film och dels för att jag arbetat och haft ett fint samarbete med regissören Jon Holmberg tidigare. Det är dessutom ett väldigt bra manus. Komiskt med bra driv men där även vemodet får plats – och mycket action! Jag har inte varit med om så mycket rena actionscener sen Mannen från Mallorca 1984! Jag utgår från att Morfar blir stående figur i alla resterande Sune-filmer, säger Tomas von Brömssen.

Nya Sune-filmen bygger på den omåttligt populära karaktären Sune som är skapad av Sören Olsson och Anders Jacobsson och på manus av Jon Holmberg som även står för regi. Det är en varm och galen komedi om vänskap och lojalitet, och om vad som är viktigt i livet – vare sig  man är 11 eller 70 år. Sune vs Sune blev en stor succé förra året och var med och tävlade på den prestigefyllda filmfestivalen i Berlin och turnerar nu runt på filmfestivaler över hela världen.

Synopsis: Sunes klass ska åka på hemlig klassresa. Sune och Sophie ser verkligen fram emot att åka tillsammans, när Sune plötsligt inser att klassresan är samma helg som morfars bröllop. Panik! Ska han välja klassresan tillsammans med stora kärleken Sophie, eller ska han välja sin bästa vän morfar? Sune har svårt att bestämma sig och han väljer både och – eller kanske varken eller. Samtidigt har Rudolf problem med bruden. Vill morfars nya fru bara åt hans pengar? Och Karin träffar en kärlek från förr som är allt som Rudolf inte är. Välkommen tillbaka till familjen Andersson!

PRODUKTION
Manus och regi: Jon Holmberg
Producent: Malin Söderlund och Linus Stöhr Torell
Fotograf: Erik Persson
Klipp: Fredrik Alneng
Musik: Joel Danell och Andreas Tengblad
Scenografi: Ellen Oseng
Kostymdesign: Sara Pertmann
Maskdesign: Johanna Eliason

I ROLLERNA
Sune: Elis Gerdt
Håkan: Baxter Renman
Anna: Tea Stjärne
Karin: Sissela Benn
Rudolf: Fredrik Hallgren
Morfar: Tomas von Brömssen
Inger: Marika Lindström
Matte: Jonatan Rodriguez
Polis: Christoffer Nordenrot
Polis: Maria Nohra
Tobbe: Sven Björklund
Tove: Louise Ryme

Filmen produceras av Unlimited Stories AB i samproduktion med Nordisk Film, Film i Väst och Nouvago Capital och SVT med stöd av Svenska Filminstitutet Marknadsstöd.