Det romantiska dramat Only You, skriven och regisserad av Harry Wootliff, samproducerad av Filmgate Films och Film i Väst, har nominerats i fyra kategorier på British Independent Film Awards (BIFA) 2019. Alejandro Landes film Monos är nominerad till Best International Independent Film. Monos är samproducerad med Snowglobe Films och Film i Väst och är en av 2019 års mest framgångsrika festivalfilmer.

Only You är en berättelse som kretsar kring Elena (Laia Costa) och Jake (Josh O’Connor). De möts på nyårsafton när de bråkar över vem som har rätt till taxin de båda vill åka med. Men i stället för att gå sina skilda vägar efter resan, inleder de ett passionerat förhållande.

Den 1:a december 2019 äger den 22:a upplagan av British Independent Film Awards (BIFA) rum, och Only You har nominerats i fyra kategorier: Bästa skådespelare (Josh O’Connor), Bästa regidebutant (Harry Wootliff), Bästa manusförfattardebutant (Harry Wootliff) samt Bästa rollsättning (Kathleen Crawford/Caroline Stewart).

Filmen hade premiär på BFI London Film Festival 2018, och visades under Göteborg Film Festival tidigare i år. Den 9:e september släpptes filmen på VOD. I skrivande stund har “Only You” 100% på filmkritikersajten Rotten Tomatoes.

Filmgate Films tillsammans med Film i Väst, i egenskap av samproducenter, anlitade samarbetspartnern Zentropa till att utföra en del av postproduktionsarbetet, samt fick Filmgate AB att skapa VFX (visuella effekter) för filmen.