Nu på onsdag den 25 oktober invigs Göteborg Film Festival Prisma, som vänder sig till alla barn och unga. Bland alla filmer finns två av Film i Västs samproduktioner: Nelly Rapp – dödens spegel av Johan Rosell och Upp i det blå av Petter Lennstrand. Festivalen avslutas den 3o oktober.

Göteborg Film Festival Prisma har filialer runt om i Västsverige och du kan se film i Ulricehamn, Mölnlycke, Hjo, Alingsås, Vänersborg, Fotskäl, Tjörn, Angered, Skene, Skövde och Lerum. För mer info 

Här kan du läsa om alla filmer och alla evenemang

 

 

Bioaktuella monsteragenten Nelly Rapp och hunden London är tillbaka i ett spännande äventyr bland varulvar, monster och väsen. Nellys pappa ska flytta ihop med sin tjej och hon har fått sin brorsa Valle på halsen. Tillsammans beger de sig ut i Svartskogen för att finna Dödens spegel. En resa som tar dem djupt in i skogen till den plats där Nellys mamma en gång försvann.

Nelly Rapp är baserad på Martin Widmarks populära barnböcker med samma namn, illustrerade av Christina Alvner och Emil MaxénMatilda Gross spelar återigen huvudrollen, och filmen regisseras av Johan Rosell och produceras av Jon Nohrstedt och Niklas Larsson på SF Studios i samproduktion med Film i Väst.

I övriga roller ser vi Johan Rheborg, Jens Ohlin och Marianne Mörck. Sofie Forsman (Young Royals) och Tove Forsman (Young Royals) har skrivit manus baserat på de populära böckerna om Nelly Rapp av Martin Widmark

 

 

Petter Lennstrand ligger bakom favoriternaAllram Eestoch HöjdarnaUpp i det blå är hans första långfilm. Möt Rydberg, Pottan och Dennis. Lars Jönsson på Memfis Film producerar i samproduktion med bland andra Film Väst. Nordisk Film distribuerar.

I rollerna Mira Forsell, Adam Lundgren, Shebly Niavarani, Ida Engvoll, Susanne Thorson och Eric Ericson med flera.

Åttaåriga Pottan ska på sommarläger. Tror hon och hennes föräldrar. Men av misstag hamnar hon på en skrotgård. Hos några riktigt märkliga typer. Motvilligt tar de hand om Pottan som snart upptäcker deras hemlighet. Bakom höga stängsel snickras det på en hemmagjord rymdfarkost… Det blir en sommar med humor, äventyr och oväntad vänskap när Pottan blir världens första åttaåring i rymden.