På söndag börjar dramatiseringen av Rolf och Cilla Börjlinds hyllade deckare Springfloden på SVT. En dramathriller i tio avsnitt på bästa sändningstid, klockan 21:00. Serien är till delar inspelad i Västsverige och har bland andra Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson i huvudrollerna. Serien är producerad av Francy Suntinger på Filmlance International i samproduktion med bland andra Film Väst och SVT.

Året är 1990. Under en gnistrande fullmåne begås ett sadistiskt mord på Nordkoster – en ung gravid kvinna blir nergrävd i sanden, för att sakta bli dränkt av tidvattnet. 25 år senare är fallet fortfarande olöst. Olivia Rönning spelad av Julia Ragnarsson får på Polishögskolan i uppgift att studera fallet som en cold-case-övning. Olivia blir näst intill besatt av mordet och inser snabbt att hon måste ha tag i den ansvarige utredningsledaren, kriminalkommissarien Tom Stilton. Det är bara ett problem – han är som uppslukad av jorden.

Tom Stilton som spelas av Kjell Bergqvist, lever numera som hemlös och vill inte bli påmind om sitt gamla liv eller ett gammalt olöst fall – han har nog med att överleva. Samtidigt dyker det upp brutala filmer på nätet där hemlösa blir grovt misshandlade.

I de övriga rollerna ser vi en stjärnspäckad ensemble med bland andra Helena Bergström, Dag Malmberg, Johan Widerberg, Cecilia Nilsson och Dar Salim. 

Rolf och Cilla Börjlind är några av Sveriges främsta manusförfattare med flera succéer i bagaget. Förutom de hyllade tv-serierna Morden och Graven har de också skrivit manus till bland annat tjugotalet Beck-filmer. Premiär söndagen den 6/3 kl 21:00. Springfloden är producerad av Filmlance International AB, tillsammans medZDF, Lumiere, Film Väst och SVT.