ALEX2019-09-19T12:05:34+00:00

Projektbeskrivning

Snabba Cash-stjärna gör huvudrollen i den nya thrillerserien ALEX

Dragomir ”Gago” Mrsic slog igenom i Snabba cash-filmerna och spelade mot Tom Cruise i prisbelönade Edge of Tomorrow. Nu gör han huvudrollen i thrillerserien ALEX tillsammans med Rakel Wärmländer (Gåsmamman). Huvudförfattare är Niklas Rockström (Innan vi dör) och Michael Hjorth (Sebastian Bergman/Den fördömde). Thrillerserien är ett nytt Viaplay Original i sex delar som produceras av SF Studios i samproduktion med Film i Väst med premiär våren 2018.

Det är underbart att äntligen få göra en stenhård thrillerserie som vågar gå längre än vad vi vanligtvis får se och som vågar visa den råa kriminella verkligheten. ALEX utspelas i en brutal värld jag själv sett på nära håll, som vi här får uppleva helt utan kompromisser säger Dragomir Mrsic.

ALEX handlar om den hårdföre och korrupta polisen Alex som bestämt sig för att bli ren. Men de mörka krafter han samarbetat med vägrar släppa honom, vilket leder till att både Alex och hans familjs liv sätts på spel. Samtidigt får Alex en ny partner, Frida, som i hemlighet fått i uppdrag att sätta dit honom.

ALEX är en nagelbitande spänningsserie med starka och komplexa karaktärer där gränserna för vad som är rätt och fel, oavsett om man är snut eller kriminell, sedan länge suddats ut.

Serien produceras av SF Studios, producent Nicklas Wikström Nicastro (Oscarsnominerade En man som heter Ove).

Alex är ett drömprojekt som vi tillsammans med Gago arbetat med under lång tid. Manusen har blivit riktigt vassa och det känns oerhört inspirerande att nu kunna förverkliga detta tillsammans med Viaplay, säger producenten Nicklas Wikström Nicastro.

Dramathriller är den mest sedda genren på Viaplay och nu utökar vi den ytterligare med thrillerserien ALEX. Vi förstärker vår position som den ledande Nordiska streamingtjänsten och fortsätter att leverera det bästa lokala innehållet, säger Jonas Karlén, VD Viaplay.

Thrillerserien är baserad på en grundidé av Dragomir Mrsic och Mikael Cross och börjar spelas in nu i vår i Göteborg.

ALEX är ett Viaplay Original med exklusiv premiär på Viaplay i samtliga nordiska länder våren 2018. Serien produceras av SF Studios i samproduktion med Film i Väst och distribueras internationellt av About Premium Content och Lumière.

Bild: Stephanie Muster

Share This Story, Choose Your Platform!

Välkommen till Film i Väst

Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 300 svenska och internationella långfilmer, dramaserier, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

FILM I VÄST – a part of Region Västra Götaland.

Västra Götaland is Sweden’s foremost region for culture. Through dedicated effort and the country’s largest cultural budget, both in absolute terms and per capita, culture has a self-evident role in social life. Culture is a basic precondition for active, committed citizens – involvement contributes to democratic development. Culture can make people grow and is very important for employment, regional development and growth in Västra Götaland.

Till toppen