Projektbeskrivning

Julen är räddad! Ett nytt bioäventyr med Bamse och hans vänner kommer till biograferna den 22 december: Bamse och världens minsta äventyr. 

Precis som i förra filmen har Bamse fått röst av Rolf Lassgård, Lille Skutt av Johan Glans och Skalman av Johan Ulveson. Nya röster är Johan Rabaeus som ger sin röst till Krösus Sork, en superhjältegroda får röst av Jesper Rönndahl, Görel Crona är en förförisk och läskig spindel och som röstskådespelare debuterar Carl Bildt i rollen som generalsekreterare i Förenade Småkryp. Rösten till filmens huvudperson, Nalle-Maja, görs av nya stjärnan Judit Bådagård. 

Hela Bamsefamiljen har fest på ängen, men Krösus har andra planer. Och när Nalle-Maja får i sig XYZ-saft, blir pytteliten och får uppleva allt i ett annat perspektiv än hon är van vid, tar allt en ny vändning. Ska de andra hitta – eller ens se – henne när hon är så liten? Kan man göra skillnad om man är liten som en myra?

Bamse och världens minsta äventyr regisseras, precis som förra filmen, av Christian Ryltenius på Sluggerfilm och Johanna Bergenstråhle är även denna gång filmens producent och röstregissör. Manus är skrivet av Calle Marthin, Mikael Syrén och Johanna Bergenstråhle. Filmen produceras av Nordisk Film och samproducenter är SVT, Film i Väst och Slugger Film.