Projektbeskrivning

– En av de största utmaningarna med den här boken är att skriva ett fungerande manus, en ritning som ger möjlighet åt karaktärer och berättelse att leva som rörlig bild. Och inför denna utmaning kan jag inte tänka mig en bättre och mer lyhörd manusförfattare än Veronica, säger Björn Runge, regissör till Bränn alla mina brev.

– Att Veronica Zacco skriver manus till Bränn alla mina brevkänns fantastiskt. Veronica är mycket eftertraktad efter succén med Störst av allt, så jag är glad att den här historien lockar henne”, säger Alex Schulman, författare till Bränn alla mina brev.

Det kreativa samarbetet mellan Veronica Zacco, Björn Runge och Alex Schulman för att filmatisera har satt igång och filmproduktionen beräknas påbörjas under sommaren 2021.

– Veronica Zacco är för mig en av de starkaste lysande stjärnorna bland manusförfattare. Vi har länge velat samarbeta med henne och nu kom äntligen projektet där hon sade ja. Kombinationen av Zacco och Runge är magisk. Jag upplever redan nu, i de första stegen av manusarbetet, att de åstadkommit en unik tonalitet som präglas av lyhördhet och kreativitet”, säger Annika Sucksdorff, Head of Film Production Sweden på SF Studios och producent för filmen.

SF Studios förvärv av rättigheterna till Bränn alla mina brev är ett viktigt steg i SF Studios strategi att göra film av starka berättelser med lokal förankring.

Bild: Bränn alla mina brev – Veronica Zacco, Alex Schulman, Björn Runge, Annika Sucksdorff Fotograf Camilla Lindberg