Projektbeskrivning

Bröllop, begravning och dop blev en enorm tittarsuccé på C More och TV4 under våren. Nu blir det ytterligare en säsong av den stjärnspäckade och dubbelt Kristallen-nominerade dramaserien.  Bröllop, begravning och dop lockade rekordpublik till C More och TV4 när den hade premiär i februari 2019. Det var den mest framgångsrika premiären på sju år med en publik på nära 1,5 miljoner tittare per avsnitt. Dramaserien är dubbelt nominerad i tv-priset Kristallen som Årets tv-drama och Årets kvinnliga skådespelare (Helena Bergström).

– När man gör en dramaserie är det givetvis med förhoppningen att människor ska titta. Gensvaret från publiken efter säsong ett har varit otroligt varmt. Att spela in serien var så glädjefullt, så att säga ja till att göra säsong två var en ”no-brainer”, säger Colin Nutley, som skriver och regisserar Bröllop, begravning och dop.

Bröllop, begravning och dop handlar om två familjer som du inte vill vara en del av, men gärna vara en fluga på väggen hos. Men historierna vi berättar händer i allas liv.

Om drygt en vecka inleds inspelningarna av den nya säsongen. Hela skådespelarensemblen från säsong 1 – Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Johan H:son Kjellgren, Philip Zandén, Marie Göranzon, Andreas T Olsson, Alexander Karim, Jonathan Fredriksson, Jan Malmsjö och Peter Harryson – har tackat ja och kommer att medverka i den andra säsongen.

I säsong 2 får de sällskap av flera nya stjärnor, bland andra Helena af Sandeberg (Lyckligare kan ingen vara, Finaste familjen) och Klas Wiljergård (En man som heter Ove).

Inspelningar börjar i Ulricehamn i början av september. Bröllop, begravning och dop produceras av Sweetwater och är en samproduktion mellan C More/TV4, Nordisk Film och Film i Väst.

Producent: Joana Sorobetea, Sweetwater
Regi och manus: Colin Nutley
I rollerna: Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Johan H:son Kjellgren, Philip Zandén, Marie Göranzon, Andreas T Olsson, Alexander Karim, Jonathan Fredriksson, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Helena af Sandeberg, Klas Wiljergård