Projektbeskrivning

Regi: Hanna Sköld Foto: Hanna Högstedt Butiken/The Store produceras av Lovisa Charlier, Tangram Film i samproduktion med GötaFilm (Christer Nilson), Indyca (Francesca Portalupi, Simone Catania), Storyline (Tom Vidar Karlsen) och Film i Väst. Filmen är en kombination av dockanimation och live action och castas av Archana KhannaButiken/The Store beräknas gå till produktion hösten 2020 med inspelning i Västra Götalandsregionen.

SYNOPSIS Eleni som är ensamstående mamma blir befodrad till butikschef i en lågprisbutik. I sina försök att uppfylla ledningens krav på vinstmaximering pressar hon de anställda att arbeta hårdare än någonsin förr, samtidigt som hon drar ner på både löner och arbetstimmar. När Shukri som arbetar i butiken blir gravid vågar hon inte berätta detta för Eleni, eftersom hon är rädd att bli uppsagd. Hon tvingas dölja sin växande mage samtidigt som hon arbetar i ett allt högre tempo. Bakom butiken samlar hemlösa kvinnor den mat som kastats i sop-containern och påbörjar långsamt en process mot att bygga ett mer hållbart kollektiv.

En film om ett nutida Sverige som både skildrar ett allt hårdare arbetsklimat, men som också andas hopp i form möjligheter att använda resurser på mer hållbara sätt.