Projektbeskrivning

 

Director: Ulf Malmros & Jaana Fomin
Producer: Jan Blomgren
Production company: BOB Film
Release date: October 21, 2016

FLYKTEN TILL FRAMTIDEN är en tidsresa som utspelas 1973 och 2016 i Stockholm. Filmen tar sin början år 1973. 22-årige Svante (Elias Palin) jobbar i en skivaffär med proggaren Bengan (Henrik Dorsin) som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svantes hjärta är trasigt och går inte att laga. Han orkar inte festa med polarna och dagarna är räknade. En sen kväll bryter Svante ihop på tunnelbaneperrongen. Då dundrar ett för honom märkligt, nutida, T-banetåg in på stationen. Han kliver undrande in i vagnen utan att förstå att destinationen är – framtiden, vår nutid!

Kvarteret där Svante bor är plötsligt helt förändrat och nycklarna fungerar inte i låset. Någon annan bor i lägenheten – 25-åriga Elsa (Victoria Dyrstad) som påstår att året är 2015. Lägenheten är en topprenoverad bostadsrätt i stället för ett rivningskontrakt utan varmvatten, som i Svantes tid. Han imponeras av den moderna världen och får veta att hans dödliga hjärtfel enkelt botas via en rutinoperation.

Men Svantes personnummer existerar inte 2015. Han dog nämligen den första september 1973 enligt registren, och utan personnummer får han ingen operation. Svante och Elsa har fem dagar på sig att lösa problemet…

I rollerna: Elias Palin, Victoria Dyrstad, Henrik Dorsin, Johan Ulveson med flera