Projektbeskrivning

Första filmen om Håkan Bråkan har sedan premiären i julas setts av nästan 330 000 biobesökare och är därmed den mest sedda svenska biofilmen sedan 2019. Nu är inspelningen av Håkan Bråkan 2 igång i Göteborg, Ale och Vänersborg. Beräknad biopremiär sportlovet 2024. Filmen regisseras av Ted Kjellsson, produceras av Malin Söderlund, Unlimited Stories, i samproduktion med Film i Väst, Nordisk Film och SVT med stöd av Svenska Filminstitutet. Filmen distribueras av Nordisk Film.

För manus står Thobias Hoffmén tillsammans med  Christoffer Sandler. Det är en originalhistoria baserad på universum och karaktärer från böckerna om Sune och Håkan av Sören Olsson och Anders Jacobsson.

– Håkan Bråkan 2 är en klassisk actionfilm för hela familjen, en värdig uppföljare till första filmen! Nu är Håkan på en ny plats med nya förutsättningar, och vi har både ny och nygammal cast och en film som drar mot äventyr! När publiken inte tror att det kan bli bättre, då lägger vi i en ännu högre växel. Våra referenser är Rambo möter Goonies på ett scoutläger och i läskiga grottor, säger filmens regissör Ted Kjellsson, som också regisserad första filmen om Håkan Bråkan.

I återkommande roller syns Silas Strand (Håkan), Sissela Benn (mamma Karin), Fredrik Hallgren (pappa Rudolf), Mario Mustafa (Beiron), Tilo Hedlund al Fakir (Ronny), Christoffer Nordenrot (polisen Stefan) och Magnus Sundberg (tjuven Jörgen). I de nya rollerna syns Linda Zilliacus (scoutledaren Tess), Jonas Sykfont (scoutledaren Tom), Anders Jansson (tjuven Olle) och Khanya Bjurenstedt Waern (Isabella).

– I denna uppföljare till biosuccén Håkan Bråkan jobbar jag med till stor del samma kreatörer både bakom och framför kameran. Att skapa stark svensk familjefilm är möjligt tillsammans med samarbetspartners som tror på projektet – och med filmkollegor som är med och skapar storverk varje dag. Allt från bild, ljud och form (mask, kostym, scenografi, vfx osv) fram tills filmen har sin premiär på bioduken, säger Malin Söderlund, producent på Unlimited Stories.