Projektbeskrivning

Inspelningen av kortfilmen Jörgen Hyltes svåger har skett i Göteborg och Mölndal. Bakom ligger KonstAB som producerar tillsammans med Plattform Produktion i samproduktion med Film i Väst.

Filmen utspelar sig en torsdag i maj. Som nyanställd på Västra Götalands idrottsavdelning får Jens Bejemyr en genomgång av säkerhetskoordinatorn Pierre Enholt. Senare samma dag är han och hans fru Cecilia bjudna till Bouillabaisse-middag hos Patrik och Johanna Önne. Där väntar en tombola som sätter Jens tillvaro i gungning.

Filmen är baserad på karaktärer som regissörerna Anton Hellström och Edvin Hallberg arbetat fram i sin podcast Stefan och Thomas, och är en kärleksfull hyllning till mellanchefer som alltid refererar till personer med för- och efternamn.

Huvudrollen Jens Bejemyr spelas av Rasmus Lindgren. Övriga skådespelare är: Martin McFaul som Timo Lintanen, Jenny Palén Ejstes som Cecilia Bejemyr, Fredrik Evers som Jonathan Eiverts, Peter Bäcklund som Patrik Önne och Gunilla Gyllenspetz som Johanna Önne.

KonstAB har genom året gjort ett namn för sig själva, framför allt genom sina scenföreställningar på bland annat Stadsteatern i Göteborg och Dramaten i Stockholm. De är verkligen inte älskade av alla, men har fans både hos coola unga och (coola) kulturmänniskor. Kortfilmen kommer visas som förfilm till deras egenproducerade långfilm Vernissage hos Gud i deras egenbyggda biografer i Göteborg och Stockholm. Målet är också att ha premiär på Göteborg Film Festival.