Projektbeskrivning

Snowcloud Films, Film i Väst, StudioV och filmens team är glada att berätta att filmen LIVGIVARE (English: LIFE-GIVER), regisserad av Petter Lindblad och Alexander Rönnberg, fick sin världspremiär på Cinequest Film & Creativity Festival 2020 i San Jose, Kalifornien.

Filmen är en animerad VR-film som följer en mammas kamp genom ett övergivet Stockholm år 2068 för att rädda sig själv och sina två döttrar. Det sista evakueringsskeppet ska precis lämna planeten från centrala Stockholm, och familjen måste möta farorna och problemen med att korsa en militariserad zon för att nå fram. Och tiden rinner snabbt ifrån dem.

Filmen är en stiliserad, visuell upplevelse, berättad som ett minne från den yngsta dottern, när hon själv blivit en äldre kvinna långt ute bland stjärnorna i framtiden. LIVGIVARE är en historia om svåra beslut, morala dilemman och hur tiden inte kan läka alla sår.

Det är den första animerade VR-filmen som får produktionsstöd från Svenska Filminstitutet och sker i samproduktion med Film i Väst och StudioV/Nordic Entertainment Group. Internationell försäljning kommer at starta under Cinequest genom Snowcloud Films. Nordic Entertainment Groups 360-plattform Viareal kommer släppa filmen på den Nordiska marknaden i slutet av 2020. Innan dess kommer den bli tillgänglig på Oculus Store och SteamVR.

Berättarrösten är lagd av den hyllade skådespelerskan Pernilla August (Astrid som äldre). I övriga roller är de unga skådespelarna Rebecca Gerstmann (Astrid) och Nathalie Yohannes (Maja), tillsammans med Linn Bergstam (mamman) och Joel Spira (utroparröst).

LIVGIVARE är producerad av Snowcloud Films i samproduktion med den regionala filmfonden Film i Väst och Nordiska mediehuset Nordic Entertainment Group’s StudioV. Filmen producerades inhouse i Snowclouds studio i Stockholm.

Synopsis: 2068 – i en nära framtid är miljöförstöringen total. Mänskligheten flyr planeten, men bara några få är utvalda att följa med. LIVGIVARE är en animerad VR-film som följer en mor och hennes döttrars kamp till det sista evakueringsskeppet genom ett övergivet Stockholm. De har bara några timmar på sig och till slut ger mamman sitt liv för sina döttrar.

 

LIVGIVARE producerades med stöd från Svenska Filminstitutet.