Projektbeskrivning

Filmen Måste Gitt hade premiär 2017, nu kommer den fristående fortsättningen som tv-serie i SVT.

Metin Turkoglo, smågangstern från orten, har precis muckat från fängelset och tvingas flytta hem till sin mamma och lillebrorsa i stockholmsförorten Jordbro. Han drömmer om att bli en framgångsrik författare, eller kanske skådespelare, eller bara känd och rik. Hans förläggare Puma, satsar hårt för att Metin ska återuppta sitt författarskap efter att debutboken ”Måste gitt” blev en flopp. Puma tycker förortslivet är spännande som en kontrast till det innerstadsliv han annars lever. Metin balanserar mellan att leva upp till Pumas förväntningar samtidigt som han vill vara lojal med sina vänner och familj.

Men orten är en värld med helt egna regler. Där bestämmer mamma Fatma, gubbarna på turkiska föreningen, mammas bästa kompis Sibel, handläggaren på Arbetsförmedlingen, till och med ägaren till det lokala snabbköpet har en åsikt. Dessutom verkar Metin ha drabbats av en extrem skrivkramp. I brist på inspiration försöker han få tiden att gå med bästa vännerna Aladdin och Bratte. Deras vänskap är stark och orubblig, men de kanske inte är dom skarpaste knivarna i lådan. Metin tror han har full koll på läget och startar ständigt nya projekt som ska få honom tillbaka på banan och leva ett normalt liv, men det är som han ständigt hamnar på ruta ett. I ett virrvarr av rasistiska partier, onda bönder, upplopp och störiga småsyskon navigerar detta brokiga gäng mot en framtid.

Serien spelas delvis in i Göteborg med start 13 augusti. Produceras av Indian Summer i samproduktion med SVT och Film i Väst.

Manusförfattare: Ivica Zubak, Marcelo Obon, Can Demirtas
Regi: Ivica Zubak, Abbe Hassan
Producent: Hedvig Lundgren
Linjeproducent: Malin Hüber
Skådespelare: Can Demirtas, Kaiwan Karem, David Nzinga, Selma Caglar, Jörgen Thorsson, Erhan Özay, Toni-Prince Tvrkovich, Yesim Tungert