Projektbeskrivning

Nelly Rapp är en helt vanlig flicka som ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Nja, kanske inte en helt vanlig flicka – hon är en monsteragent. En sån som bekämpar monster och spöken. Ja, de finns faktiskt. Mitt ibland oss, men man ser dem först om man tror på dem och skrapar på ytan… Familjefilmen Nelly Rapp bygger på Martin Widmarks populära bokserie om monsteragenten Nelly Rapp. Filmen kommer att ha premiär till Halloween 2020.

– Martin Widmark har genom sina böcker om Nelly Rapp skapat en fantastisk huvudperson och en värld som vi direkt fastnande för. Att få göra en film om en monsteragent som löser monstermysterium med Lugn, Lärdom och List ser vi som en fantastisk rolig och spännande utmaning, säger producenterna Jon Nohrstedt och Niklas Larsson från SF Studios.

Det här är regissören Amanda Adolfssons andra långfilm. Hon har tidigare bland annat gjort Unga Sophie Bell och tv-serierna Bonusfamiljen och Eagels. Filmens manus är skrivet av Sofie Forsman som tidigare skrivit allt från Bamse och häxans dotter till julkalendern Piratskattens hemlighet.

Inspelningen startar i Kungälv med omnejd den 24 oktober.