Projektbeskrivning

Sverige, Västra Götaland, juni, 1985. Boforsaffären har just briserat, Bruce Springsteen gjort ett bejublat besök på Ullevi med sin Born in the USA-turné och Michail Gorbatjov har valts till generalsekreterare för Sovjetunionens Kommunistiska parti. Samtidigt i det lilla samhället Braxinge i Västergötland förbereder sig invånarna för att sjösätta en ny tradition – Den stora korvfesten, som en gång för alla ska sätta byn på kartan. Efter en idé av Emma Hamberg och Denize Karabuda.

Femtonåriga Lena (Elina Sätterman) och hennes mamma Åsa (Emma Broomé) längtar bort från det lilla Braxinge. Åsa vill bort från sin kvävande, välvilliga mamma Barbro (Lotta Tejle) och drömmer om Korfu och hämnings­lös sex med heta grekiska män. Lena ska om bara några dagar gå ut 9:an. Detta ska bli det bästa sommarlovet någonsin, för runt hörnet väntar den varmt efter­längtade språkresan till Hastings. I England kommer Lena att bli fri från alla bekymmer; den kvävande små­stadsmentaliteten och de korkade bandykillarna som inte ser henne. Barbro, 58, känner sig vilsen. Barn och barnbarn är på väg bort och plötsligt står hon där utan sin givna roll som familjens matriark. Hon drömmer om en nytändning i äktenskapet med Stickan, som helst bygger nya altaner.

När sommaren kommer och Lenas dröm om England äntligen ska gå i uppfyllelse sker det som inte får ske. Åsas nya chef på sjukhuset stoppar allt övertidsarbete och därmed också möjligheterna för Åsa att finansiera Lenas resa. Men det är inte bara drömmen om England som går i kras. Åsas hela föräldraskap står plötsligt på spel. Sommarlovet håller på att förvandlas till ett inferno av oupp­fyllda löften och en återgång till Åsas värsta mardröm – att återigen vara i beroendeställning gentemot sin mor. Nu början en kamp mot klockan för att få ihop pengarna i tid för avresan.

I rollerna: Lotta Tejle , Emma Broomé, Elina Sätterman, Mats Blomgren, Kajsa Ernst, Morgan Alling, Anton Lundqvist, Mattias Nordkvist, Staffan Ling, Eric Ericson m fl

Serien spelas in i Falköping, Skövde och Hastings 19 augusti – 25 oktober. Art & Bob producerar i samproduktion med SVT och Film i Väst, med stöd från Nordisk Film och TV-fond.

Producent: Anette Brantin
Huvudförfattare Lisa Ambjörn
Avsnittsförfattare: Sofie Forsman, Amanda Högberg och Denize Karabuda
Skapad av Emma Hamberg och Denize Karabuda
Huvudregissör och regi avsnitt 1-2 och 6: Kicki Kjellin
Regi avsnitt 3-5: Mikael Syrén
I rollerna: Lotta Tejle, Emma Broomé, Elina Sätterman, Mats Blomgren, Kajsa Ernst, Morgan Alling, Anton Lundqvist, Mattias Nordkvist, Staffan Ling, Eric Ericson m fl