Projektbeskrivning

Sonja Wigert levde som diva och stjärna i Stockholm när andra världskriget bröt ut. Hon fångade snabbt naziofficeren Josef Terbovens upmärksamhet. Wigert rekryterades av det svenska underrättelseväsenden som spion. Hon fick en nära kontakt med Terboven, som rekryterade henne för att spionera på svenskarna. Hennes pappa var fängslad i Oslo samtidigt som Wonja Wigert inledde en kärleksaffär med en ungersk diplomat i Stockholm. Det blev en balansgång på slak lina och ett dubbelspel som fick fatala följder för henne. Filmen är baserad på en biografi om Sonia Wigert av Iselin Theien.

I rollerna: Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Lassgård, Alexander Scheer, Edvin Endre, Gitte Witt Julsrud, Johan Widerberg, Thomas Arnold, Ingrid Vollan och Anders T. Andersen.

Spionen regisseras av Jens Jonsson, med manus av Harald Rosenløw Eeg. Producent Karin Julsrud och Turid Øversveen på 4 ½ Fiksjon. Norska Filminstitutet, NRK, Wallimage, Scope Pictures, Svenska Filminstitutet, Nordisk Film och TV-fond, Film i Väst och B-Reel.