23 mars har TV4 och C Mores nya originalserie Bäckström premiär på C More, en serie som bygger på Leif GW Perssons romankaraktär Evert Bäckström. Huvudrollsinnehavaren Kjell Bergqvist får sällskap av en stjärnglänsande ensemble med bland andra Agnes Lindström Bolmgren, Helen Sjöholm, Linus Wahlgren och Elvis Stegmar.

Bäckström är producerad av Yellowbird, Georgie Matthew, i samproduktion med Film i Väst, TV4 och C More. Regi: Jonathan Sjöberg och Amanda Adolfsson.

I rollen som Bäckströms kollega Ankan Carlsson syns Agnes Lindström Bolmgren (Vår tid är nu, Tårtgeneralen).

– Att få spela kommissarie har alltid varit en flickdröm, så det kändes extra skönt att få upptäcka min inre snut omgiven av ett så hjärtligt team och så härliga skådespelare. Att göra en egen tolkning av en karaktär från en så välkänd bok av ingen mindre än Leif GW Persson är lite läskigt men också väldigt inspirerande. Jag hoppas att folk gillar min version av Ankan, säger Agnes Lindström Bolmgren.

10-årige Elvis Stegmar spelar Edvin, grannpojken till Bäckström som är hans ständige följeslagare och som vill bli en minst lika skicklig mordutredare som Bäckström. Sångerskan och skådespelaren Helen Sjöholm spelar PR-geniet Tina som kommer i vägen för Bäckström.

– Inspelningarna av Bäckström var så spännande och lustfyllda! Det var som en dröm att få jobba med och bredvid Kjell Bergqvist som är så intuitiv, rak och erfaren, säger Helen Sjöholm.

Övriga medverkande i Bäckström är bland andra: Livia Millhagen, Linus WahlgrenJens HulténJohan WiderbergPekka StrangFilip Berg, Peshang RadAnders Mossling, Rolf LydahlSandra Yi Sencindiver och Malgorzata Pieczynska.

Bäckström kretsar runt den rikskända mordutredaren Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) som kan stoltsera med att ha löst 99 procent av alla fall som han tagit sig an. Men när en dödskalle med skotthål hittas på en obebodd ö i skärgården ställs Evert Bäckström inför ett svårare mysterium än vad han hade kunnat föreställa sig.

Bäckström har premiär på C More måndag den 23 mars där två avsnitt släpps samtidigt. Därefter släpps ett avsnitt per vecka. På TV4 är det premiär tisdag den 7 april klockan 21.00. Totalt består Bäckström av sex avsnitt.