I åtta veckor har inspelningen av fransk-svenska thrillern INTO THE FOREST pågått i skogarna och sjöarna kring Ed i Dalsland samt en vända i Göteborg. I måndags var det pressdag med inspelningsbesök.

SILENCE! ACTION! Regissören Gilles Marchands röst skär genom luften vid Holmevattnet utanför Ed. Huvudrollsinnehavaren Jérémie Elkaïm släpar roddbåten genom den trånga kanalen. Huttrande sitter hans son i filmen, spelad av Timothé Vom Dorp, på aktertoften. Hösten är här, kylan kommer och pappan är på flykt tillsammans med sina barn.

CUT! ropar Gilles Marchand. Teamet slappnar av men båten ska tillbaka på ursprungsplats. Dags för ny tagning. Jérémie går ner i det kalla vattnet och börjar släpa tillbaka båten. En dag i livet för en av fransk films nya stjärnor.

Into the Forest (Dans la forêt) är den tredje långfilmen av den franska regissören och manusförfattaren Gilles Marchand, vars tidigare filmer Who killed Bambi? (2003) och L’autre monde (Black Heaven, 2010) båda valts ut till Cannesfestivalens huvudsektion. Manuset är skrivet av Gilles Marchand och Dominik Moll. Moll har tidigare regisserat två långfilmer som tävlat i Cannes: Harry, en vän som vill dig väl (2000) och Lemming (2007).

Into the Forest handlar om två franska bröder (spelas av Timothé Vom Dorp och Théo Van de Voorde) som åker till Sverige för att tillbringa sin semester med sin franska pappa (Jérémie Elkaïm), som bor och jobbar i en svensk storstad. Det är en psykologisk skräckthriller, som gränsar till det övernaturliga, en genre som Marchand och Moll även tidigare gjort sig kända för

Filmen produceras av franska independentbolaget Les Films de Françoise i samproduktion Film Väst och GötaFilm International och får premiär 2016. Filmen är en samproduktion med Film Väst och GötaFilm International (Frida Hallberg och Olivier Guerpillon) i Sverige. Filmen utspelar sig i sin helhet i Sverige och spelas in i Västra Götaland (Dalsland I Holmevattnet utanför Ed togs de sista scenerna. Av inspelningstiden på sex och en halv vecka, förlagd i två perioder, har den största delen tillbringats i Dalsland (Ed, Bäckefors och Kroppefjäll) och Göteborg ) mellan augusti och oktober 2015, med premiär under våren 2016.

Lyssna på SR P4 Väst här.