Regissören Halfdan Ullmann Tøndel har påbörjat inspelningen av sin debutfilm ”Armand”. Cannes-stjärnan från ”Världens värsta människa”, Renate Reinsve, spelar huvudrollen.

Efter att ha tagit filmen Sick of Myself till Cannes har producenterna Andrea Berentsen Ottmar och Dyveke Bjørkly Graver påbörjat inspelningen av Armand, med Cannes-stjärnan Renate Reinsve i huvudrollen. Filmen utspelar sig under en eftermiddag på en grundskola och handlar om ett möte mellan skolledningen och ett antal föräldrar. Den utvecklas så småningom till att bli ett både humoristiskt och fängslande drama. Det är den talangfulla regissören Halfdan Ullmann Tøndels första spelfilm. – Jag är otroligt stolt över att få vara med i Armand. Halfdan har skrivit ett fantastiskt, roligt och mörkt manus och han är en mycket talangfull regissör, säger Renate Reinsve.

Renate Reinsve fick en guldpalm för sin roll i Världens Värsta Människa vid Cannes Film Festival och en nominering till BAFTA för bästa huvudroll.

Göteborgsbolaget Prolaps Produktion är svenska samproducenter tillsammans med bland annat Film i Väst och postproduktion och ljudmix görs i Västra Götaland av Tint respektive Auditory.

Producent: Eye Eye Pictures (Andrea Berentsen Ottmar)
Exekutiva producenter: Joachim Trier och Dyveke Bjørkly Graver
Regissör: Halfdan Ullmann Tøndel
Samproducenter: Keplerfilm (NL), Prolaps (SE), One Two Films (GE), Zefyr, Film i Väst
Distributör: Norsk Filmdistribusjon