Regissören Ruben Östlund har nu avslutat inspelningarna av Triangle of Sadness – uppföljaren till Guldpalmen-vinnaren The Square. Triangle of Sadness får världspremiär 2021. Inspelningar har skett i Trollhättan och Grekland. Erik Hemmendorff, Plattform Produktion, och Philippe Bober producerar och bland samproducenterna finns Film i Väst.

Inspelningarna startade den 19 februari i Trollhättan med bland andra Hollywoodstjärnan Woody Harrelson och internationella skådespelarna Harris Dickson och Charlbi Dean Kriek i huvudrollerna, men tvingades sedan pausa tre månader på grund av den pågående coronapandemin. Den 19 september påbörjades de sista nio veckornas inspelning i Grekland av satiren som utspelar sig i modevärldens och de superrikas universum. Triangle of Sadness får världspremiär 2021 och SF Studios ansvarar för distributionen i Norden.

Hela teamet och den internationella stjärnspäckade casten har nu avslutat inspelningarna i Grekland på en yacht i Joniska havet mellan Grekland och Italien och på ön Evia. I Triangle of Sadness blir modellerna Carl och Yaya tillsammans med några miljardärer överrumplade av en storm. Båten sjunker och de strandar på en öde ö. I kampen om överlevnad vänds hierarkierna upp och ner och plötsligt befinner sig alla i en postapokalyptisk situation där all civilisation har upphört.

– Jag hade inte kunnat hoppas på en produktion som fungerat bättre under de här extrema omständigheterna. Att spränga Onassis Yacht känns som en värdig avslutning på filminspelningen. Inte bara med tanke på temat i filmen- men som en hyllning till hela teamat som har arbetat så hart, säger Ruben Östlund, regissör.

Ruben Östlund har samlat en internationell cast med bland andra den brittiska skådespelaren Harris Dickinson (Beach Rats, The King’s Man, The Souvenir: Part II), sydafrikanska Charlbi Dean (Spud, Black Lightning) och den trefaldigt Oscarsnominerade Woody Harrelson (Three Billboards, Zombieland, Midway) i toppen. Rollistan omfattar också danska skådespelare – Zlatko Buric och Vicki Berlin – samt svenska Henrik Dorsin (Solsidan), Dolly De Leon (Verdict) från Filippinerna, tyska Iris Berben (Miss Sixty) och Sunnyi Melles (The Awakening of Motti Wolkenbruch) samt Oliver Ford Davies (Star Wars Episodes I, II och III) från Storbritannien.

SF Studios har de nordiska distributionsrättigheterna och kommer distribuera Triangle of Sadness i alla nordiska länder. Filmen produceras av Plattform Produktion, Erik Hemmendorff, och samproduceras med Film i Väst, Essential Films, Coproduction Office, SVT, BBC Films, Arte France Cinéma och ZDF/Arte med stöd från Svenska Filminstitutet, Eurimages, BFI, Medienboard Berlin-Brandenburg, Det Danske Filminstitut, Hamburg Film Fund och Nordisk Film & TV Fond. Imperative Entertainment är exekutiva producenter. Dansk samproducent är Per Damgaard Hansen för Coproduction Office APS. Global försäljning hanteras av Philippe Bober’s Coproduction Office.