21 april har den danska filmen Der kommer en dag av Jesper W Nielsen dansk biopremiär. Ett drama om två bröder som hamnar på ett barnhem med en tyrannisk föreståndare och deras kamp för att komma därifrån. I rollerna Lars Mikkelsen, Sofie Gråböl, Harald Kaiser Hermann, Albert Rudbeck Lindhardt med flera.

Året är 1967. En ny ungdomskultur är på väg. Drömmen om frigörelse sveper fram överallt. På Nørrebro tas två oskiljaktliga bröder – tioårige Elmen och tre år äldre Erik – från sin sjuka mor och överlämnas till barnhemmet Gudbjerg, där tiden stått stilla. Föreståndaren har sina egna filosofier och regler. Här ska ostyriga pojkar till varje pris bli lydiga samhällsmedborgare. Redan från fösta dagen förstår bröderna att de mist sin frihet och att en daglig kamp för överlevnad inletts. Pojkarna försöker smyga ”under radarn”, men Elmers livfulla astronautdrömmar och klumpfot gör att han ständigt råkar ut för problem. Tiden går, krafterna tryter. Bröderna inser att de är lämnade åt sitt eget öde och börjar sakta men säkert göra uppror. Beväpnade med Elmers fantasi och Eriks mod inleds en ojämn kamp för att få lämna Gudbjerg och stå upp mot föreståndaren och hans livsfarliga makttyranni.

Der kommer en dag är producerad av Peter Aalbaek Jensen, Sisse Graum och Louise Vesth på Zentropa i samproduktion med Madeleine Ekman, Zentropa Sweden och Film Väst. Manus Sören Sveistrup.