Två världspremiärer för svenska tv-draman samt en långfilm och tre dokumentärer. Det är Film i Västs bidrag när Way Out West presenterat sitt filmprogram för festivalen 8-10 augusti. 

  • Världspremiär: Tredje säsongen av Vår tid är nu, som är en av SVT:s allra största tv-dramasuccéer. Tredje säsongen, som även den till allra största delen är inspelad i och runt Göteborg. Nu framflyttad till slutet av 1960-talet och med tre nya karaktärer…
  • Världspremiär: Beata Gårdelers Allt jag inte minns är en minidramaserie på SVT, baserad på Jonas Hassen Khemiris roman med samma namn. Ett storslaget, mustigt och komplext relations- och kärleksdrama berättat som ett fängslande mysterium som kretsar kring en historia: varför dog en ung man en alltför tidig död? Sökandet efter svar leder oss via existentiella frågor om sanning, kärlek, liv och död.
  • Johannes Nyholms Koko-di Koko-da är långfilmen som fick sin urpremiär i Sundance och som senare visats på Göteborg Film Festival. Koko-di Koko-dahandlar om ett par som åker på tältsemester, men deras försök att rädda förhållandet hotas av en varietéartist med följe som terroriserar paret.
  • Mikael Cee Karlssons Främling. Hans bästa vän hemlighöll en mörk hemlighet som han inte kunde dela med någon annan. När den svenske filmaren Mikael Cee Karlsson till slut fick höra talas om den, är det i sista ögonblicket. Vad som skedde blir steg för steg allt klarare när ”En främling” lägger bitarna i detta komplexa pussel av brott, personlig tragedi och en metafilms narrativa former.
  • Jacob Frösséns The Heart is a Drum. En musikdokumentär i världsklass om hur en ung man med brustet hjärta inspirerade några av världens främsta musiker.
  • Lina Maria Mannheimers Parning är ett utsnitt ur två nittiotalisters liv med utgångspunkt i dejtingliv, sex- och kärleksrelationer. Ett intimt porträtt där de delar med sig om drömmar, hur deras relationer ser ut, vad de tänder på och deras största utmaningar och rädslor.