Mia Engbergs Lucky One, John Skoogs Säsong och Johannes Nyholms Koko-di Koko-da tävlar om världens största filmpris på en miljon kronor på Göteborg Film Festival. I dokumentärfilmstävlingen tävlar Lina Mannheimers Parning och Mads Brüggers Cold Case Hammarskjöld. Bland kortfilmerna i Startsladden ser vi Julia Thelins Sorry Not Sorry och Monne Lindströms Zlatan i Alperna. I festivalprogrammet märks också filmer av Lars von Trier, John Andreas Andersen och Tuva Novotny.

Här är alla samproduktioner från Film i Väst som visas under Göteborg Film Festival 25 januari-4 februari. Inom parentes sidhänvisningar i programmet, klicka på länken för att läsa mer om filmerna.

Nordic Competeition:

Nordic Documentary Competition

Startsladden

Nordic Honorary Dragon Award – Mads Mikkelsen

  • Thomas Vinterbergs Jakten (68)

Focus: Apocalypse

Focus: Nordic Comedy

Nordic Light

Gala

Masters

Examensfilm Valand

Festivalarenan

  • Lördag 2 februari klockan 12.00: Film i Väst avslöjar vårens premiärer och produktioner. Under 2018 var varannan svensk biofilm inspelad i Västra Götalandsregionen och samproducerad med Film i väst. Nu startar ett nytt år med nya projekt och inspelningar. Film i väst bjuder in ett antal hemliga spännande gäster för att berätta mer om vad som är på gång framöver i Göteborg och regionen. Adress: Tredje Långgatan 9