Nu är Ami-Ro Skölds tredje långfilm, Butiken, färdiginspelad. Inspelningen har skett i Göteborg och i Italien och nu tar postproduktionen vid i bland annat Göteborg. Butiken är en unik kombination av dockanimation och live action och utspelar sig i och kring en lågprisbutik. Producent är Lovisa Charlier, Onoma Productions, i samproduktion med bland andra Indyca, GötaFilm, Christer Nilsson, och Film i Väst.

Butiken berättar, genom en unik blandning av stop motion-animation och live action, om de relationer och konflikter som uppstår när människor pressas av ett profithungrigt system. Är det möjligt att trotsa de krafter som vill få oss att konkurrera om smulorna, och inse att vi i stället kan vara varandras enda allierade?

Synopsis: Utanför lågprisbutiken har en brokig skara hemlösa människor byggt ett tältläger. De lever på att dumpstra ur butikens container, och bemöts av alltmer aggressivt motstånd. Samtidigt slavar butikens anställda under hårdnande villkor från kedjans ledning. Mellanchefen Eleni slits mellan lojaliteten mot sina medarbetare och kraven på att piska dem mot högre effektivitet och vinstmarginal. Hennes vän Jackie blir gravid och tvingas dölja sin växande mage i rädsla för att förlora sitt jobb, samtidigt som kollegan Aadin kämpar för att skapa ljusglimtar i sina barns tillvaro, trots ständiga påtryckningar från kronofogden.

För regi och manus svarar Ami-Ro Sköld, som tidigare regisserat Granny’s Dancing on the Table (2016) om en instängd och misshandlad tonåring fantiserar om sin farmor, amerikafararen som låter henne skjuta med gevär från rollatorn. I Nasty Old People (2009) tar en nynazist sig an tokarna ingen annan på hemtjänst vill ha. Hon har också gjort kortfilmerna Tantlängtan (2011) och Hilma (2015).

Inspelningen i Sverige och Italien är klar – foto Hanna Högstedt, casting Archana Khanna – och animation och klippning är i full gång. Patrik Forsell klipper och Auditory kommer göra dialogen, Henning Szpiro Eriksen koordinerar postproduktionen som fortsätter 2022 i Italien med ljuddesign av Davide Favargiotti, musik av kompositören Giorgio Giampà och animatörerna Massimo Ottoni och Ludovica Di Benedetto på Studio Ibrido tillsammans med Ami-Ro Sköld.

Produktion Onoma Productions i samproduktion med GötaFilm, Indyca (Francesca Portalupi, Simone Catania), Fernanda Rennó (Fidalgo Film Production) och Film i Väst.