Med 2,5 miljoner tittare har SVT:s serie Vår tid är nu blivit en av de största dramasuccéerna i Sverige på över ett decennium. Den tredje säsongen inleds 1968, en omvälvande tid både i samhället och i Stockholms nöjesliv. Nattklubbs-eran inleds och rivaliteten mellan syskonen Löwander blossar åter upp. Vilka medel är tillåtna i kriget om gästerna? Maggan gör politisk karriär, men ju högre upp hon tar sig desto större riskerar fallet att bli. Gamla kärlekar gör sig påminda, lojaliteter sätts på svåra prov och nya förälskelser drabbar både hårt och underbart.

I centrum står som vanligt de tre syskonen Löwander och deras personal. Nina är på väg att öppna nattklubb. Gustaf stöttar henne, men Peter och hans hustru Ester ser sin egen verksamhet hotad av Ninas planer. Maggans karriär uppmuntras av vännen Britt Gahn. Men både karriären och vänskapen med Britt sätts på spel när hennes gamla kärlek Lilly åter dyker upp i Maggans liv.

Nya ansikten i serien är Ninas numera vuxna dotter Christina som ska hjälpa Nina att göra nya nattklubben till en succé. Precis som Nina har hon en vilja av stål och går sina egna vägar. Christina börjar umgås med Maggans son Uno som presenterar henne för sina vänster-vänner. Den karismatiske John fångar Christinas intresse.

Vår tid är nu är skapad av Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind, efter en idé av Johan Rosenlind. Huvudförfattare för avsnitt 1-6: Ulf Kvensler. Huvudförfattare för avsnitt 7-8: Malin Nevander. Övriga manusförfattare:  Pernilla Oljelund och Johan Rosenlind. För regin svarar Harald Hamrell, Andrea Östlund och Anna Zackrisson. Serien produceras av Jarowskij i en samproduktion mellan SVT, Jarowskij, Film i Väst och Viaplay. Producent för säsong 3 är Susann Billberg. Projektledare på SVT: Göran Danasten.

I huvudrollerna bland andra:
Nina Löwander – Hedda Stiernstedt
Calle Svensson – Charlie Gustafsson
Peter Löwander – Adam Lundgren
Gustaf Löwander – Mattias Nordkvist
Margareta ”Maggan” Nilsson – Josefin Neldén
Ester Löwander – Ida Engvoll
Bellan Roos – Rasmus Troedsson
Ethel Jonsson – Anna Bjelkerud
Astrid Löwander – Caroline Söderström
Angelo Baresi – Simone Coppo
Britt Gahn – Tova Magnusson
Christina Rehnsköld – Julia Heveus
Uno Nilsson – Oskar Laring
John Hansen – Morten Vang Simonsen
Lilly Lundström – Karin Franz Körlof
Carmen Bolme – Evin Ahmad
Lena Ingelson – Agnes Bolmgren
Mirko – Nemanja Stojanovic