I Felix Herngrens nya dramakomedi Dag för dag spelar Sven Wollter tillsammans med Tomas von Brömssen och Marianne Mörck. Dag för dag är en varm dramakomedi om att få en sista chans i livet, om att våga älska när man tror det är för sent, om vänskap över generationsgränserna och om döden, som när den kommer nära, kan få oss att börja leva. Filmen, som produceras av FLX i samproduktion med SF Studios, Film i Väst, TV4 och CMore, spelas bland annat in i Västra Götaland under hösten 2019 och har biopremiär hösten 2020.

Dag för dag är en livsbejakande komedi med mycket humor och en del allvar. Vänskap utvecklas, kärlek uppstår och livsavgörande beslut fattas, en historia om att det aldrig är för sent att tänka om i livet.

Filmen inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin spelad av Martina Haag och städaren Simon som spelas av William Spetz. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.

Med ett manus av Tapio Leopold efter en story av William Spetz och Martina Haag så regisserar Felix Herngren denna långfilm med ämnen som berör alla och framför allt honom själv.

– För mig är det naturligt att jobba med tunga ämnen som åldrande och aktiv dödshjälp, men att försöka göra det med värme och humor. Jag själv har haft människor i min nära bekantskapskrets som avslutat sina liv på en av de omdebatterade klinikerna i Schweiz och det gör att jag känner en extra närhet till den här historien, säger Felix Herngren

Långfilmen Dag för dag började spelas in i Göteborg den 23 september och spelas in under hösten 2019 i bland annat Köpenhamn, Berlin och Kroatien. Filmen kommer ha premiär hösten 2020 och distribueras av SF Studios.

Cast med biografi:

Marianne Mörck Marianne är skådespelare, sångare och regissör som medverkat i en rad produktioner. För den breda publiken känner vi igen Marianne från hennes roll som receptionisten Ebba i Wallander-filmerna och allra senast som Bigge i Bonusfamiljen.

Sven Wollter Sven är skådespelare och författare och blev allmänt känd genom sin medverkan i Sveriges Televisions Vilhelm Moberg-serie Raskens. Genom åren har han blivit en mycket omtyckt och populär skådespelare, främst för sitt breda urval av roller och blivit prisad för många av dem. En annan betydande roll han spelat är som Martin i En sång för Martin. Allra senast medverkade han i Solsidan-filmen samt i Netflix-serien Störst av Allt.

Martina Haag Martina är skådespelare och författare. Hon har spelat huvudrollerna i bland annat Glada hälsningar från Missångerträsk och Underbar och älskad av alla som bägge är långfilmer efter Martina Haags egna romaner. På teve har vi sett henne i bland annat 30 grader i februari. Just nu är hon aktuell med senaste boken 10 anledningar att inte bjuda hem folk (och 10 sätt hur du gör det ändå).

Felix Herngren Felix är regissör av tv, reklam och långfilm, komiker och skådespelare och driver produktionsbolaget FLX. Felix är en av skaparna bakom tv-serien Solsidan. Förutom att han själv spelar en av huvudrollerna har han också skrivit manus, regisserat och producerat serien. Han är även en av skaparna av tv-serien Bonusfamiljen, serien som vunnit pris på både Kristallen och Riagalan samt sålts till USA för en remake. Felix har filmatiserat den bästsäljande svenska romanen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann samt dess uppföljare Hundraettåringen som smet från notan och försvann. De senaste åren har Felix regisserat succéer såsom Solsidan-filmen, tv-serierna Enkelstöten, Bonusfamiljen, Torpederna, Andra Åket, Sjölyckan och mycket mer.

Tomas von Brömssen Tomas är skådespelare som bland annat är känd från tv-serierna Albert & Herbert och från Saltön. Han blev även prisad med en Guldbagge för sin roll i Bo Widerbergs Lust och fägring stor. Sedan 1970-talet har han synts i en mängd teaterproduktioner, främst i hemstaden Göteborg. Allra senast medverkade han i filmen Tårtgeneralen, Enkelstöten samt den kommande långfilmen om Sune.

William Spetz William är skådespelare och blev känd genom sina humorvideor om högstadiet på Youtube. Mellan 2016-2018 turnerade han med sin egenskrivna föreställningen Mormor, jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? som också visades på SVT. Allra senast medverkade han i Andra Åket samt den omtalade serien Störst av Allt.

Peter Magnusson Peter är komiker, skådespelare, programledare och manusförfattare. Hans tv-karriär började med humorprogrammet Pyjamas och har efter det gjort många program och tv-serier på TV4, bland annat programledare för Idol 2004 och sketcher i Hey Baberiba. Peter har även skrivit manus till Tills Frank skiljer oss åt och till de svenska långfilmerna Sommaren med Göran och En gång i Phuket där han även spelade huvudrollen. Allra senast medverkade han i tv-serien Sommaren med släkten och i Över Atlanten.

Produktionsfakta:
Inspelning 23 september-3 december 2019 i Göteborg, Köpenhamn, Berlin, Slovenien och Kroatien
Biopremiär: hösten 2020
Distributör: SF Studios
Regi: Felix Herngren
Manus: Tapio Leopold efter en story av William Spetz och Martina Haag
Producent: Anna Carlsten
Exekutiv producent: Anna Anthony, Joshua Mehr
Produktionsbolag: FLX

Rollista: Malte – Sven Wollter Rut – Marianne Mörck Tage – Tomas von Brömssen Katrin – Martina Haag Simon – William Spetz Håkan – Felix Herngren Stefan – Peter Magnusson