Inspelningen är i full gång av Thomas Vinterbergs dramaserie Families Like Ours. En stor familjesaga om uppbrott och avsked, men också hopp och nystart. Serien, som är på sex avsnitt, produceras av Zentropa Entertainments i samproduktion med bland andra Zentropa Sweden och Film i Väst. Delar av serien ska spelas in i Västra Götaland. Serien får dansk premiär 2024 och kommer i Sverige att visas på TV4 C More.

Thomas Vinterberg regisserar serien och har även skrivit manus tillsammans med Bo Hr. Hansen. Inspelningen sker i Danmark, men också i Sverige, Tjeckien, Frankrike och Rumänien.

De två unga huvudrollerna, Elias och Laura spelas av 21-årige Albert Rudbeck Lindhardt och 19-åriga Amaryllis April August. Albert Rudbeck Lindhardt har tidigare varit med med i En Runda Till, Rättfärdighetens Ryttare, Det Kommer En Dag och Håbet, medan Amaryllis April August gör sin skådespelardebut i den nya dramaserien.

Families Like Ours utspelar sig en vanlig sommardag i Danmark. Men snart kommer allt att förändras. Samtidigt som stora översvämningar breder ut sig ska Danmark evakueras och det danska folket spridas för vinden. Kvar står bara hus, skolor och tomma städer. De som har råd reser till rika länder, medan de mindre bemedlade får ta del av statligt finansierade hjälpprogram och flytta till fattigare områden. Familjer, vänner och älskande skiljs åt. Hat och splittring drabbar några, hos andra spirar kärlek och försoning. All egendom blir värdelös, förmögenheter försvinner och det är bara ett fåtal av de danskar som reser iväg som blir lyckliga.

Gymnasieeleven Laura (Amaryllis April August) upplever sin första förälskelse och helt uppspelt inför studentexamen när nyheten om evakueringen drabbar henne. Plötsligt står hon inför en ny verklighet som kommer att förändra hennes och familjens liv för alltid. Hon ställs inför ett stort dilemma: Ska hon resa till Paris tillsammans med sin pappa (Nikolaj Lie Kaas) och hans nya hustru (Helene Reingaard Neumann) och sin pojkvän Elias, (Albert Rudbeck Lindhardt), eller ska hon resa med sin mamma (Paprika Steen) till Rumänien med hjälp av det offentliga evakueringsprogrammet?

Vi möter dessutom godsägaren Henrik (Magnus Millang) och hans pojkvän Nikolaj (Esben Smed). De har en stor konflikt med Henriks bror, den framgångsrike byggherren Peter (David Dencik), som drabbas hårt av att Danmark stänger igen. Asta August spelar Christel som hoppas att hennes tioårige son får möjlighet att bli antagen till en fotbollsakademi i England.

Families Like Ours produceras av Zentropa Entertainments, Sisse Graum Jørgensen och Kasper Dissing i samproduktion med Film i Väst, TV2 Danmark, StudioCanal och Canal+, NRK och TV4 / C More, Zentropa Sweden, Sirena Film och Ginger Pictures med stöd från Det Danske Filminstituts Public Service Puljen, Europeiska unionen och Nordisk Film & TV Fond, och i samarbete med CANAL+ Polen, M7 och Degeto Film.