Pernilla August, Peter Haber, Olle Sarri, Vera Vitali, Anders Mossling, Malin Levanon, Mahmut Suvakci och Lance Nube. Här är gänget som gör de ledande rollerna i Tuva Novotnys film Britt-Marie var här. Filmen är under inspelning i Västra Götaland, prodceras av SF Studios i samproduktion med bland andra Film i Väst. Filmen har julpremiär den 21 december och är årets svenska storfilm.

Sedan tidigare är det klart att flerfaldiga guldbaggevinnaren Pernilla August tar sig an huvudrollen som Britt-Marie. Den fullskaliga rollbesättningen inkluderar bland andra Peter Haber som ska spela rollen som Britt-Maries före detta make Kent. Britt-Marie var här är årets stora feel-good drama som filmatiseras efter ännu en av Fredrik Backmans bästsäljare, författaren bakom En man som heter Ove.

För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm. Tuva Novotny har en välmeriterad rollbesättning att jobba med under inspelningen som är i full gång i Göta, utanför Göteborg. Bland de nya namnen i rollistan finns bland andra Peter Haber, Anders Mossling, Malin Levanon och Vera Vitali.

– Det känns underbart att ha en så rutinerad och generös ensemble av skådespelare runt Pernilla, som alla bidrar till filmens univers med sina helt unika och individuella förmågor, säger regissör Tuva Novotny.

Britt-Marie var här är en berättelse som med humor, värme och kärlek, påminner oss om att det aldrig är försent att få och ta en andra chans i livet. Om att det finns spirande livsglädje även vid sidan av en fotbollsplan i en håla som Borg där pizzerian är det enda som finns kvar. –

– Vi är otroligt nöjda över att äntligen vara igång med inspelningen. Tuva Novotny är en fantastisk regissör och gör ett strålande jobb med att få liv i redan älskade karaktärer, säger Gustav Oldén som producerar filmen tillsammans med Nicklas Wikström Nicastro.

Britt-Marie var här produceras av SF Studios i samproduktion med Film i Väst, TV4, Nordsvensk Filmunderhållning och Filmkameratene AS, med stöd av Svenska Filminstitutet och Norska Filminstitutet. Filmen distribueras av SF Studios och har biopremiär den 21 december 2018.

Rollista:
Britt-Marie – Pernilla August (Star Wars, Den goda viljan, Fanny och Alexander, Gentlemen) Kent – Peter Haber (Män som hatar kvinnor, Beck) Sven – Anders Mossling (Bron, The Rain, Yarden) Bank – Malin Levanon (Tjuvheder, Black Widows) Anna – Vera Vitali (Bonusfamiljen, Arne Dahl) Fredrik – Olle Sarri (Sameblod, Tillsammans) Mehmet – Mahmut Suvakci (Måste gitt, Snabba Cash) Sami – Lance Ncube (Vår tid är nu, Klipp han)

Synopsis: Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Det enda jobb hon kan få finns i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie får i uppdrag att träna byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. När hon dessutom blir bjuden på dejt av polisen Sven finns ingen återvändo. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva.